V sobotu udělali Hroši závěrečný krok a v přímém souboji o poslední postupové místo dvakrát porazili Žraloky z Ledenic.

A tento krok se ukázal být mimořádně obtížný. V týdnu před zápasem se totiž zranil strůjce posledních úspěchů Kim Hansen. Na jeho místo se podařilo těsně před zápasem angažovat jeho reprezentačního kolegu Jespera Pandura, který v brodské Hippos aréně přivedl Dánsko v roce 2010 k titulu Mistrů Evropy. Přesto se úvodní zápas nevyvíjel pro Hrochy vůbec dobře a až do páté směny prohrávali 0:1. Rozhodující moment zápasu přišel až v dohrávce této směny, kdy Pavel Just svým odpalem otočil zápas na 2:1.

Od této chvíle z Hrochů spadla veškerá nervozita a hned v následující směně šesti body dorazili nalomeného soupeře a po výsledku 8:1 ukončili zápas v šesté směně. Odveta již byla pouze formalitou, neboť Ledenice musely pro postup zvítězit v obou zápasech. Přesto Hroši zvítězili i podruhé, tentokrát 3:0 především zásluhou dvoubodového homerunu Tomáše Siwka a bezchybnému výkonu Jaroslava Müllera na nadhozu.

Čtvrtfinálovým soupeřem Hrochů bude Eagles Praha a série hraná na dva vítězné zápasy začíná v sobotu 7.9. od 17:00 v brodské Hippos aréně a Kim Hansen by měl být na zápas již opět v sestavě brodských Hrochů.