Brodští Hroši zvítězili v základní části Extraligy, a tak si postup přímo do semifinále play-off. Jejich soupeřem se stalo pražské Spectrum, které ve čtvrtfinále po velkém boji zdolalo Joudrs Praha 2:1 na zápasy. Rovněž semifinále se hrálo na dva vítězné zápasy a Hroši jasně dominovali jak v sobotu večer, tak v nedělní dopolední odvetě.

Po výsledcích 10:3 a 11:0 postoupili do finálového zápasu. Ve druhém semifinále porazili Žraloci Ledenice dvakrát Most a rovněž si zajistili boj o titul. Finále ve zcela zaplněné a bouřlivě fandící Hippos aréně přineslo vynikající softball. První dvě zahřívací směny body nepřinesly, a tak rozhodnutí padlo ve třetí směně. Ledenice se nejdříve dostali do vedení 0:1, ale v dohrávce této směny Hroši nejdříve obsadily všechny mety, aby následně čtyřbodovým grand slam homerunem Martina Zakouřila rozhodli zápas.

Stav 4:1 vydržel až do poslední směny, ve které ještě Žraloci dvoubodovým homerunem snížili na 4:3, více jim však nadhazovač Petr Kučírek nedovolil, a odstartoval tak oslavu třetího titulu v řadě v této věkové kategorii. Slavnostního dekorování se ujali zástupci firmy Chládek a Tintěra pan, Petr Suchý a paní Hana Švecová. Bilance Hrochů v letošní sezoně je vynikající. Mladí Hroši vybojovali titul mistra republiky ve všech hlavních mládežnických kategoriích.

Titul obhájili jak žáci, tak kadeti a premiérové prvenství slaví junioři. Aktuálně Hrochům chybí již jen jediný titul, ale ten nejcennější. Tím je výhra v mužské Extralize. Po letošním „pouze" bronzu to bude hlavní prioritou v roce 2015.