Ten bude od 17.45 hostit Havířov. Fanoušci brodského týmu uvídí poprvé v domácím prostředí japonskou posilu Masataku Morizona, který je momentálně jednadvacátým hráčem světa.

STEN myslí na zlatý hattrick

Dosáhne havlíčkobrodský STEN marketing na extraligový hattrick?

Středeční předehrávané utkání v Hradci Králové mezi domácím celkem DTJ – Slavia a TJ Ostrava KST (3:3) otevřelo nový ročník české Extraligy družstev mužů ve stolním tenisu. V české nejvyšší soutěži se představí, stejně jako vloni, deset týmů. Mistrovský titul obhajují stolní tenisté STEN marketingu HB Ostrov Havlíčkův Brod.

Letní přípravné období přineslo v řadě extraligových klubů změny ve složení hráčských kádrů. Největší posilu získal úřadující mistr, STEN marketing HB Ostrov Havlíčkův Brod. Ambiciózní klub z Vysočiny angažoval jednadvacátého hráče světa Japonce Masataku Morizona. Ten se příznivcům STEN marketingu poprvé ukáže v dnešním utkání s Havířovem. „Chceme Morizona představit nejen našim fanouškům, ale i široké sportovní veřejnosti. A první domácí utkání této sezóny s Havířovem je k tomu ideální příležitostí," zve příznivce stolního tenisu z Havlíčkova Brodu a okolí šéf STEN marketingu Miroslav Jinek a dodává: „Doufám, že se mu nepovede takový kolaps, který se mu povedl ve Francii. Z toho já jsem byl hodně rozčarovaný. Měl jasně vyhraný, kontrolovaný zápas a úplně se položil. Byl v novém klubu, hodně se od něj očekávalo, ale teď už se s tím vyrovnal. Věřím, že vše už vyhraje a lidem předvede parádní stolní tenis."

Dvacetiletý Masataka Morizono je teprve druhým japonským stolním tenistou v historii samostatné české Extraligy stolních tenistů.
Zajímavé přesuny se "odehrály" i v dalších extraligových klubech. K podstatné změně došlo v mužstvu úřadujícího vicemistra, DTJ Hradec Králové. Jeho opora, zkušený Martin Olejník, se "přesunul" do druhého týmu tohoto klubu v Extralize, do DTJ – Slavia Hradec Králové. Jeho post po boku slovenských reprezentantů Ľubomíra Pišteje a Petera Šeredy zaujme ostravský odchovanec Ondřej Bajger, jenž se do české nejvyšší soutěže vrací po dvouletém angažmá v Německu.

Bronzový celek loňského ročníku české Extraligy, SF SKK El Niňo Praha EHW, se pro změnu bude muset obejít bez zkušeného exreprezentanta Antonína Gavlase, který odešel hrát první ligu do Chebu. Trenér osminásobného českého šampióna Josef Plachý tak bude letos spoléhat na mladého českého reprezentanta Davida Reitšpiese a dvojici slovenských stolních tenistů Bai He – Kristián Kobes.
Šimončík je v Hradci

Zkušeného borce a bývalého českého reprezentanta, Josefa Šimončíka, získal do svých řad Sokol PP Hradec Králové 2, což výrazně zvyšuje šance tohoto královéhradeckého klubu na postup do play-off. Na účast v nadstavbové části Extraligy ostatně pomýšlí řada dalších týmů, včetně vloni čtvrtého Slavoje STZ Ústí nad Labem, jehož hráčský kádr nedoznal jediné změny. Trenér Slavoje Josef Braun má k dispozici sedmnáctiletého českého reprezentanta Tomáše Polanského, o dva roky staršího Jakuba Seiberta a zkušenou oporu Davida Štěpánka.

Výhradně na své odchovance spoléhají v TJ Ostrava KST. Tento celek vloni dosáhl na postup do play-off, což by letos tým mladíků kolem Miroslava Bindače rád zopakoval. „Věřím, že výkonnost našich mladých odchovanců půjde opět nahoru. Cílem proto nemůže být nic jiného než opětovný postup do play-off," říká prezident TJ Ostrava KST Miroslav Bindač.

František Zálewský