Překvapivým tahem domácího kouče Tomáše Demka bylo nasazení Františka Kanty, který si v brodském dresu odbyl premiéru, a odpočívat nechal v obou zápasech Tomáše Treglera, v pondělí k němu přibyl Petr Korbel, kterého o den později vystřídal Pavel Širuček.

EXTRALIGA STOLNÍHO TENISU

H. BROD – ÚSTÍ N. L. 4:1
Pondělní extraligová dohrávka na Ostrově začala hodně zajímavě. Hned úvodní dvouhra večera svedla jedničky obou týmů, Masataku Morizona a Tomáše Polanského. A byl to překvapivě mladý český reprezentant, který měl po většinu utkání navrch. A když Japonec na konci čtvrté sady neproměnil dva setboly na 2:2, přebral inciativu Polanský a vypracoval si dva mečboly. Ten druhý pak za stavu 13:12 proměnil a připravil tak Morizonovi první porážku v české extraligové soutěži. Byl to ale jediný úspěch hostujícího celku.

V následujícím utkání Pavel Širuček přehrál ve třech setech Davida Štěpánka a extraligová dohrávka nabrala očekávaný směr. Obzvlášť když František Kanta proměnil svůj premiérový start v dresu STEN marketingu v Extralize ve vítězství nad Jakubem Seibertem. Úřadující český šampión rázem vedl 2:1 a další body na jeho konto přidali Pavel Širuček a Masataka Morizono.

„Překvapilo mě, že Masa (Masataka Morizono – pozn. autora) prohrál první zápas s Polanským, ale vzhledem k tomu, že Polanský je náš reprezentant, tak jsme věděli o jeho síle a myslím si, že zahrál velice pěkný zápas. Masa dnes přiletěl ze Švédska, tak byl asi trochu unavený, ale to ho nechci samozřejmě omlouvat," zhodnotil zápas novic v brodském dresu František Kanta. Ten se vyjádřil i ke svému vystoupení proti Jakubovi Seibertovi. „My jsme spolu se Seibertem ještě nehráli, takže v tom byla trochu moje výhoda. A druhou věcí bylo to, že tady trénuji žáčky a měl jsem velkou chuť ukázat lidem a divákům, že to ještě umím hrát," dodal Kanta.

Výsledky jednotlivých zápasů: Masataka MORIZONO – Tomáš Polanský 1:3 (-7,-6,8,-12), Pavel ŠIRUČEK – David Štěpánek 3:0 (10,3,13), František KANTA – Jakub Seibert 3:0 (4,3,10), Pavel ŠIRUČEK – Tomáš Polanský 3:0 (7,9,6), Masataka MORIZONO – Jakub Seibert 3:0 (6,6,3).

H. BROD – LIBEREC 4:0
Stolní tenisté STEN marketingu HB Ostrov Havlíčkův Brod kráčí bez jediného zaváhání českou Extraligou. Úřadující šampión v dohrávaném utkání 6. kola porazil oslabený SKST Warmnis Liberec hladce 4:0 a dostal se s plným bodovým ziskem do čela extraligové tabulky. Úterní extraligová dohrávka skončila vítězstvím favorita, který opět postavil Františka Kantu. Kadetský mistr Evropy ve čtyřhře z roku 1986 vybojoval dva body STEN marketingu, když přehrál Martina Jahodu 3:2 a Jakuba Borůvku 3:1. „František byl výborný, uhrál dva body, takže super. Je to bojovník, fakt hrál dobře. Musím ho moc pochválit. On je pro tým i diváky velkým oživením," zhodnotil Kantovy výkony trenér Tomáš Demek. Po jednom bodu havlíčkobrodského celku „udělali" Petr Korbel a Masataka Morizono. Liberec postrádal svoji oporu Radka Košťála, bez kterého neměl na Vysočině naději na úspěch.

Po třetím dvojkole české Extraligy je v čele tabulky STEN marketing HB Ostrov Havlíčkův Brod s plným ziskem 24 bodů a impozantním skórem 24:2, SKST Warmnis Liberec je se šesti body poslední. „Nepřijel Radek Košťál, takže soupeř byl oslabený a my byli velcí favoriti, takže jsme splnili úkol, který jsme měli," řekl po zápase brodský kouč.

Výsledky jednotlivých zápasů: Petr KORBEL – Jakub Borůvka 3:0 (7,6,3), František KANTA – Martin Jahoda 3:2 (-9,-9,2,7,9), Masataka MORIZONO – Josef Medek 3:1 (7,5,-11,8), František KANTA – Jakub Borůvka 3:1 (9,-10,9,9).

Františk Zalewsky