Série je u konce, tak jaké máte pocity?
Smíšené. Zase 2:4 a fanoušek, který na tomto utkání nebyl, tak si řekne, že to bylo jasné, ale všichni, co tady byli, tak mi dají za pravdu, že to jasné nebylo, protože zase se rozhodovalo v jednom, ve dvou zápasech.

Rozhodující asi byla prohra Kobese s Košťálem, souhlasíte?
Hrálo by se náms Bai Hem lépe. Ale musím Kika (Kristian Kobes – pozn. autora) pochválit, bojoval, hrál suprově. Měl s Košťálem velice dobře rozehrané utkání. Jen to měl dotáhnout do konce. Bohužel se nám zase nepodařilo uhrát tři body a vynutit si čtyřhru. Celkově ta série byla vyrovnaná, ale nám chybělo to štěstíčko.

A samozřejmě soupeř měl v týmu Lubomíra Jančaříka…
On hraje nyní v životní formě a je pro Králův Dvůr strůjcem úspěchů, vždyť získal šest bodů v této sérii. My jsme na něho nenašli recept, i když já jsem měl šanci ho dvakrát porazit, ale bohužel jsem toho nevyužil.

V čem vidíte, že Kobes v rozhodujících chvílích nedotáhne koncovku?
Těžko říci. Může to být o zkušenostech nebo ještě neodehrál tolik zápasů v takové atmosféře. Má výborný cit pro balonek, trochu mu chybí rychlost v nohou a taková ta zarputilost jít si pro ten rozhodující míček. Tohle musíme ještě potrénovat. Tak jak jsem ho zkritizoval po tom prvním zápase, že hrajeme ve dvou, tak zase ta slova musím vzít zpět, protože v těch zbylých zápasech mu nejde co vytknout, protože odevzdal maximum. Momentálně odehrál to, co v něm je, rezervy tam jsou a na nich je potřeba pracovat. Já jsem naučený od táty. Ten mě nikdy nezdrbal za porážku, ale za to, jak jsem to prohrál.

Když se podíváme celkově na tu sezonu, tak Havlíčkův Brod byla asi dobrá volba, atmosféra…
To se budu jen opakovat. Ti fanoušci snesou absolutorium. Ale to nezní jenom z našich úst, ale od všech soupeřů, co sem přijedou, dnes mi to potvrdil i reprezentační trenér. Jen škoda, že to nemá třešničku na dortu pro ně v podobě postupu.

Tak třeba příští rok…
Třeba jo. Já hlavně věřím, že na stolní tenis nezanevřou. Každý sport, když zažijete naživo, tak je to něco jiného.

Je konec sezony, tak co vás v nejbližších dnech čeká?
Teď to na chvilku pověsím na hřebík (smích). Dám si od stolního tenisu chvilku odpočinek. Hodně se těším na golf, koupil jsem si nové vybavení, tak na to se těším moc. Potom na pět dní nějakou dovolenou, jenom abych se odreagoval. Začátkem června odlétám do Japonska, tam mám povinnosti vůči mé firmě ohledně seminářů.

Jaký je váš oblíbený green v České republice?
Jelikož bydlím v Ostravě, tak často jezdím na Ostravici, tam se mi hřiště líbí, ale je velice náročné, hlavně devítka, taje pořád do kopce a patnáctka jamka. Tam když vyjdu, tak mi to připadá jak malá sjezdovka a dále se mi líbí na Čeladné, ale to asi proto, že se mi tam daří (smích). Jinak já ten golf hraji kvůli tomu, že jsem na čerstvém vzduchu, protože jsem pořád zavřený jen v nějakých halách. Hraji to tak, abych nezdržoval ty, co hrají za mnou (smích).

Baví vás se na golf i dívat nebo ho rád jen hrajete?
Obojí. Sleduji rád hráče, co hrají nalevo. Teď jsem sledoval masters.