A Borovská desítka opět slavila úspěch. „Byli jsme velice příjemně překvapeni velkou účastí. Vloni stálo na startu prvního ročníku 46 závodníků, nárůst je tedy opravdu veliký," konstatoval za pořadatele spokojeně Zbyněk Zelený.

Zatímco vloni si trasu, která z větší části vede lesem a končí na borovském fotbalovém hřišti, proběhli sportovci hlavně z okolí městyse, letos dorazili závodníci prakticky ze všech koutů republiky.

Na startovní listině se tak objevila třeba Praha, Brno, Hradec Králové, Ivančice nebo Chrudim. Pozadu ale nezůstala ani Vysočina a celkovým vítězem se stal právě její zástupce.

„Cílem totiž proběhl nejrychleji Matěj Trávníček z Nové Města na Moravě, který svým časem 35 minut a patnáct vteřin pokořil loňský nejlepší čas brodského vytrvalce Jiřího Brychty téměř o dvě minuty," potvrdil Zbyněk Zelený.

Pořadatelé také vyhlásili vítězku v ženské kategorii, kterou se v odpoledním horku stala Monika Uchytilová, která trať proběhla za necelých 46 minut. Cenu pro nejlepšího účastníka nad 40 let si převzal Václav Ožana z Nového Města, který svůj čas stlačil na 38 minut a patnáct vteřin. Domácí Patrik Kučera s výkonem 39 minut a 45 vteřin ovládl kategorii „Borováků".

Menší ocenění si však převzali i další účastníci. Marcel Sobotka z Havlíčkovy Borové se stal skokanem roku, protože svůj loňský čas vylepšil o takřka dvacet minut a pořadatelé nezapomněli ani na dva nejstarší účastníky, kterým je stěží uvěřitelných 72 let.

„Sportovní úroveň šla oproti loňsku rapidně nahoru. Už nyní přemýšlíme o některých změnách a vylepšeních pro další ročník. Rádi bychom pro měření času zavedli čipové brány, protože měření stopkami se v takovém počtu účastníků už stává docela problematické," poznamenal Zelený.

Všichni příchozí se však i tak dobře bavili. Na borovském hřišti nechybělo ani bohaté občerstvení, nebo soutěže pro děti. „Snad se závod všem líbil a za rok se nás třeba sejde ještě víc," zakončil Zbyněk Zelený.