A domácí prostředí přineslo starším žákům do 11 let štěstí.

Hned v prvním utkání s Hrochy Brno jim totiž soupeř nadělil deset doběhů a ještě v úvodu třetí směny si držel vedení 18:9. Jenže mladíci Nuclears se nevzdali a v divoké přestřelce srovnali skóre a strhli vedení na svoji stranu dvoubodovým homerunem Kateřiny Kuchaříkové, která byla nakonec vyhlášena nejužitečnějším hráčem turnaje. Během poslední směny se Hroši sice dotahovali na mírný náskok Třebíče, ta ale už vedení udržela a vyhrála 23:21.

Souboj s brněnskými Draky rozhodoval o prvním přímém účastníkovi finále, takže motivace k vítězství byla opravdu velká. Díky extrémně dlouhému úvodnímu utkání turnaje hrozilo, že to závěrečné bude pro tmu ukončeno předčasně. Nakonec se podařilo odehrát plných šest směn, během kterých si Třebíč celou dobu držela nad Draky náskok. V úvodu posledního inningu sice Draci srovnali na 8:8, ale v dohrávce zápasu dokázali Nuclears získat vítězný doběh, který odsunul Draky do následující opravy.

Příštpo si samo přes dvacet let provozuje vlastní obchod ve společném objektu s obecním úřadem. Obec tam zaměstnává prodavačku Ivanu Špačkovou.
Z opuštěné jednoty udělají byty, obchod přitom ve vsi chybět nebude

Třebíč sice nastupovala do finále, kde znovu narazila na Hrochy, s ušetřeným nadhozem, ale soupeř ještě jel na vítězné vlně z ranního duelu s Draky. Brněnský tým se hned v úvodu ujal nad Třebíčí vedení a stav 6:2 pro Hrochy svítil na výsledkové tabuli ještě po úvodu třetí směny. Jenže v její dohrávce nasadila pálkařská baterie Nuclears k mohutnému obratu a dvanácti doběhy hráči Třebíče totálně změnili průběh zápasu.

Jakub Čevela si během dvou nástupů na pálce v dohrávce třetího inningu dokonce připsal dva homeruny, které mu pomohly společně s největším počtem stažených doběhů (8 RBI) k zisku ocenění nejlepší pálkař turnaje. Když pak v dohrávce páté směny doběhl Pavel Peroutka po odpalu Kateřiny Kuchaříkové pro rozdílový šestnáctý bod, mohli hráči z Vysočiny začít slavit zisk titulu.

Na Hrochy Brno narazili také kadeti do 15 let v souboji o třetí místo na republikovém šampionátu, které hostilo o víkendu Blansko. Tým Nuclears v této kategorii čítá jen deset hráčů a na turnaje jej doplňují mladší spoluhráči. Přesto se mladí baseballisté dokázali v tvrdé konkurenci prosadit a navázali tak na úspěch z Letní olympiády dětí a mládeže, na které pro Vysočinu vybojovali stříbro a před televizními kamerami porazili silný výběr jižní Moravy.

Tento víkend budou na třebíčské Hvězdě bojovat o mistrovský titul ještě junioři do 18 let, kde se šest nejlepších českých týmů utká o republikové zlato!

Robert Vávra

Benefiční akce s názvem Srdce plné respektu na Karlově náměstí v Třebíči.
OBRAZEM: Srdce plné respektu navštívilo šest tisíc lidí