Naopak se podařilo vyhrát mužům v Sokolnici.

I. LIGA ŽEN

SLAVIA PRAHA B – H. BROD 30:27 (17:12)
„Hrát první kolo na hřišti Slávie Praha není zrovna příznivý los. A navíc domácí celek byl „vyztužen" šesti hráčkami, které o den dříve nastoupily za A tým ve WHIL proti Porubě," řekl úvodem brodský trenér David Kučera a dodal: „Holkám jsme před utkáním říkali, že pokud budeme hrát svou hru, tak můžeme domácí hodně potrápit a klidně i zvítězit."

Po bojovném výkonu odešly hráčky Jiskry nakonec poraženy o tři branky. „Asi nás stálo hodně sil dotahování velké gólové ztráty z prvního poločasu. Přesto si myslím, že jsme v hlavním městě ostudu neudělali. Těší mne týmový výkon celého družstva a dobrá pozitivní atmosféra v týmu i v momentech, kdy to vypadalo na výprask," dodal Kučera.
Sestava a branky H. Brodu: Křenková, Zimová – Kutíková, Kutlvašrová (5/1), Kvasničková (3), Továrková, Kotanová (1), Jůzlová (3), Brožová (4), Kratochvílová (7/2), Hainzová, Kopcová (2), Kubátová (2).

I. LIGA ML. DOROSTENEK

DHK PARDUBICE – H. BROD 31:21 (15:11)
Mladší dorostenky absolutně nezvládly své první utkání v letošní sezoně. V Pardubicích se nedokázaly srovnat s neúčastí několika nemocných spoluhráček. Hráčky nedaly do utkání ani potřebnou bojovnost a neposlouchaly pokyny z lavičky. Výsledkem všech těchto negativ v jejich výkonu je jednoznačná prohra.

„Do sedmé minuty jsme drželi vyrovnaný stav 3:3, ale následujících 15 minut byla úplná pohroma. Za stavu 12:5 pro Pardubice jsme byli nuceni hru přerušit time-outem. Uklidnění se a změněný obranný systém zapůsobil. Do konce poločasu jsme dokázali stav utkání zmírnit na rozdíl čtyř branek (15:11)," pochvaloval si Kučera.

Bohužel holky v prvních dvanácti minutách druhé poloviny utkání prodělaly další herní kolaps a stav utkání byl ve 42 minutě 25:13. Od této chvíle se již utkání pouze dohrávalo. Domácí své vítězství lehce pohlídali a získali první letošní body.
Sestava a branky H. Brodu: Libusová, Zychová – Šrámková (5), Hubáčková(3), Uhlíková (1/1), Ledvinková, Pavlasová, Bucherová (3), Holcmanová (1), Roušová (8).

OBLASTNÍ PŘEBOR MUŽI

SOKOLNICE – H. BROD 29:33 (16:18)
Muži odstartovali svou letošní sezonu výhrou na hřišti TJ Sokola Sokolnice. Utkání se hrálo na venkovním hřišti, což byla mírná výhoda domácích. Tým z Havlíčkova Brodu se s podmínkami ale dokázal srovnat a v úvodní polovině nepustil domácí celek do vedení a sám kontroloval průběh. Přestřelka první třicetiminutovky se zastavila na stavu 18:16 pro hosty.

Druhý poločas začal deštěm, což domácí tým dokonale využil k otočení skóre ve svůj prospěch (42 min – 24:21). Déšť ale pomalu ustával a hráči Havlíčkova Brodu opět přebrali otěže utkání a postupně dorovnávali skóre. V jejich snaze jim pomohlo časté vylučování i dvě červené karty na straně domácích. V poslední čtvrtině utkání hosté již dominovali a získali zaslouženě oba body. Na hřišti jednoho ze spolufavoritů celé soutěže dokázali, že i v okleštěné sestavě dokážou vítězit.
Sestava a branky H. Brodu: Domkář – Drozd, Ondráček, Sláma(7), Šimánek(3), Cakl, Fišer (3), Zich (1), Zich (7), Matějů (12/3). ⋌(ves)