Tříhodinové drama rozhodla až závěrečná dvouhra celého utkání, ve které Robert Gardos přehrál Pavla Širučka ve čtyřech setech. Chartres je vůbec prvním týmem, který si s předstihem zajistil postup do čtvrtfinále Ligy mistrů.

LIGA MISTRŮ

H. BROD – CHARTRES ASTT 2:3
Domácí prožili úvod utkání z říše snů. Masataka Morizono si dva sety dělal s Robertem Gardosem co chtěl. Ve třetí sadě se Rakušan sice dostal do hry, ale rozjetého Japonce už zastavit nestihl.

Druhá dvouhra večera byla daleko vyrovnanější. Pär Gerell trápil Pavla Širučka skvělým servisem. Přesto český reprezentant nebyl bez šance na úspěch. Pokud dobře přijímal, hrál s levorukým Švédem rovnocennou partii, ale Gerell byl v koncovkách přece jen jistější a srovnal stav zápasu na 1:1. Poté se poprvé v letošním ročníku Ligy mistrů představil Petr Korbel. Česká legenda měla proti výbornému Portugalci Monteirovi těžkou roli. Korbel bojoval, ve čtvrté sadě se ze stavu 1:2 a 3:7 propracoval ke dvěma setbolům. Levoruký soupeř je však dokázal odvrátit a svůj první mečbol pak proměnil ve vítězný bod. Do čtvrté partie poslal trenér hostujícího celku střídajícího Alexandra Robinota, který v prvním utkání ve Francii jedničku STEN marketingu Morizona překvapivě porazil. Tentokrát měl souboj dvacetiletých stolních tenistů jiný průběh. Na stole kraloval Japonec ve službách českého mistra, který svého vrstevníka přehrál hladce ve třech setech.

Drama pátečního večera vyřešila až závěrečná dvouhra. Její protagonisty, Pavla Širučka a Roberta Gardose, dělilo ve světovém žebříčku neuvěřitelných sto devětatřicet míst… Havlíčkobrodský stolní tenista sice smolně ztratil první set, ve kterém většinou vedl, ale to nic neubralo na jeho bojovnosti v dalším průběhu utkání. Rozhodovaly maličkosti, v důležité koncovce třetí sady udělal Rakušan méně chyb a vyhrál 12:10. Zkušený Gardos již svoji šanci nepustil, získal pro sebe i čtvrtý set a zpečetil tak vítězství Chartres v Havlíčkově Brodě v poměru 3:2.

„Jsem z toho dnešního utkání hodně smutný. Byl to vyrovnaný zápas. Je to velká škoda, když Masa udělá dva body, a nikdo se k němu nepřidá. To se pak těžko vyhrává. Proti takovému silnému soupeři jako je Chartres se prostě musíme bodově sejít. Širec byl pomalý na nohách, nebylo to ono. Určitě má navíc než dneska předvedl. Petr kdyby vyrovnal na 2:2, tak měl velkou šanci Monteira porazit. Škoda. Ale na kdyby se nehraje," zhodnotil utkání s Chartres trenér STEN marketingu Tomáš Demek, který poprvé v tomto ročníku Ligy mistrů využil služeb Petra Korbela.

„Byl to taktický záměr. Petra jsme nasadili hlavně proto, že Tregy to neumí na leváky. A v sestavě Chartres byli hned dva Monteiro a Gerell." Také hostující trenér Calin Toma taktizoval, když do čtvrté dvouhry poslal proti Morizonovi střídajícího Alexandra Robinota.
„Dalo se to čekat, i když jsem počítal s tím, že Robinota postaví hned od začátku. Ale na Masu dneska nikdo neměl. Hrál skvěle. Byl to v jeho podání určitě nejlepší zápas v letošní Lize mistrů. O to víc mě mrzí, že ho ostatní nepodpořili a na vítězství jsme nakonec nedosáhli," dodal Tomáš Demek. Ve druhém utkání skupiny D vyhrála Borussia Düsseldorf v Polsku nad celkem Bogoria Grodzisk Mazowiecki 3:2.

František Zalewsky