Milovníci rychlých vozů již dobře vědí, že jim už nadcházející sobota nabídne další, v pořadí šestnáctý ročník Rallye Posázaví – Memoriál Karla Švece.

Pozornost ale bystří i řidiči. Závod si opětovně vyžádá několik časově limitovaných  dopravních omezení a řadu bezpečnostních opatření. Zejména pak v místech konání celkem devíti rychlostních zkoušek.

Ty se tentokrát pojedou ve třech úsecích, a to mezi Chlumem a Skuhrovem,  Rouštany a Českou Bělou a také mezi Štoky a Lípou.
„Řidiči jsou už nyní informováni prostřednictvím plakátů. Na nich jsou přesně označeny úseky a také časy, ve kterých budou pro veškerou dopravu uzavřeny," řekl ředitel závodu Zdeněk Secký a vysvětlil, že v průběhu každé rychlostní zkoušky budou příslušné úseky silnic několikrát uzavřeny.

V průběhu soutěže budou organizátoři tratě závodu vždy po průjezdu celého startovního pole otvírat a zase zpětně uzavírat zvukovým a světelným znamením.

Veřejná autobusová doprava nebude automobilovým závodem žádným způsobem omezena. „Stejně jako v předcházejících ročnících chci upozornit diváky, aby se pohybovali pouze ve vyhrazených prostorách a bezpodmínečně dodržovali pokyny pořadatelů," vyzval Secký. Připomněl, že s pořadateli budou v pohotovosti i jednotky dobrovolných hasičů, zdravotníků a policie.

Na posádky soutěžních vozů, soustředěny budou opět v areálu havlíčkobrodského letiště, čeká  243 kilometrů dlouhá trať a na ní 75 kilometrů rychlostních zkoušek.

První vůz sjede ze startovní rampy v sobotu v devět hodin. Slavnostní vyhlášení vítězů je na programu v 19 hodin.

„Do Havlíčkova Brodu přijede bojovat sedmdesát posádek z České republiky a také Polska a Německa," pokračoval Secký. Ten dodal, že seznamovací jízdy posádek s tratí budou probíhat za plného provozu již zítra. „Posádky jsou při nich povinny dodržovat obvyklá pravidla silničního provozu," dodal Secký.

Časy uzavírek úseků silnic:
Rychlostní zkouška 1 Chlum – Skuhrov: 8.23 – 10.43 hodin. RZ 2 Rouštany – Česká Bělá: 8.56 – 11.16. RZ 3 Štoky – Lípa: 9.39 – 11.59. RZ 4 Chlum – Skuhrov: 11.22 – 13.12. RZ 5 Rouštany – Česká Bělá: 11.55 – 13.45. RZ 6 Štoky – Lípa: 12.38 – 14.28. RZ 7 Chlum – Skuhrov: 13.51 – 15.41. RZ 8 Rouštany – Česká Bělá: 14.24 – 16.14. RZ 9 Štoky – Lípa: 15.07 – 16.57. Pozn.: Platí za předpokladu ideálních průjezdů soutěžních posádek