Závod se koná pod záštitou města Havlíčkův Brod a za finančního přispění Kraje Vysočina.

„Havlíčkobrodského půlmaratonu se zúčastní přibližně pět set běžců ze všech koutů republiky. Díky velkému zájmu je tak závod plně obsazen a registrace do závodu již není možná," uvedla za pořadatele Pavla Miksová.

Letošní půlmaraton odstartuje v 11 hodin na sportovišti v Plovárenské ulici. Hlavní závod je dlouhý 21,0975 kilometru a kromě tradičního běhu jednotlivců se závodníci mohou také zúčastnit ve dvoučlenných i čtyřčlenných štafetách. Zkrátka nepřijdou ani nejmladší účastníci, pro které budou připraveny dětské závody a bohatý doprovodný program.

„Trasa závodu vede po cyklostezkách a pěších zónách podél řeky Sázavy. Start, cíl i zázemí pro běžce a diváky jsou umístěny v příjemném prostředí sportoviště Plovárenská v Havlíčkově Brodě. Pro vyšší bezpečnost běžců bude po dobu konání závodu celá trať uzavřena pro veřejnost," pokračovala Miksová.

Nepůjde ale o jedinou uzavírku. Od osmi do patnácti hodin bude uzavřena ulice Plovárenská společně se vstupem ze starého mostu u Rica a cyklostezka z ulic U Ostrova a Kalinovo nábřeží. Zároveň bude uzavřen i vstup na cyklostezku z parkoviště u hypermarketu Billa. Po celou dobu závodu se uzávěrka dotkne také podchodu pod mostem z ulice Masarykova a ulic Sázavská, Na Losích a Na Bojišti.

„Pokud sami nepoběžíte, přijďte závodníky podpořit. Diváci mohou závodu přihlížet ve sportovním areálu a po celé délce trati," pozvala Miksová.

Více informací najdou zájemci na: www.havlickobrodskypulmaraton.cz.