V pátek a v sobotu jim byl hostitelem Hradec Králové. V prvním duelu si STEN marketing HB Ostrov poradil v repríze finále s DTJ Hradec Králové 4:1 a o den později si smlsl na Sokolu Hradec Králové 4:0. Proti DTJ nastoupil Havlíčkův Brod v plné sestavě, tedy i s Japoncem Masatakou Morizonem, kterého vyzval ke stolu vrstevník Ondřej Bajger. Ten dokázal hrát s Morizonem vyrovnanou partii pouze dva sety, potom už kraloval malý „velký" muž v brodském týmu. Výhrou 3:1 zajistil pro STEN marketing první bod. Ve druhém zápase se v domácích barvách předvedl Lubomír Pištej, který proti Pavlu Širučkovi předvedl famózní výkon. K vyrovnání stavu na 1:1 mu stačily tři sety. Havlíčkovu Brodu vrátil vedení Tomáš Tregler, který si hladce poradil s Peterem Šeredou. Čtvrtý zápas přinesl vrchol večera. Ke stolu se postavil Pištej proti Morizonovi a domácí hráč dlouho Asiata trápil. Nakonec pětisetová bitva vyzněla pro brodského hráče. Čtvrtý bod získal Tregler nad Bajgerem, rovněž v pětisetovém zápase.

„My jsme tam jeli jako favorit, já jsem čekal, že to bude lehčí zápas. Výborně hrál Pištej, který předváděl super stolní tenis a i Masataka ho měl plný zuby. Jejich zápas, to byla reklama na stolní tenis. Tregler hrál dobře proti Šeredovi, ale s Bajgerem to mělo být 3:0, a ne aby si takto zápasy komplikoval," hodnotil zápas prezident klubu Miroslav Jinek.

Šimončík nastoupil poprvé proti „svým"

O den později se Sokolem Hradec Králové se proti Havlíčkobrodským postavil jejich loňský spoluhráčJosef Šimončík.

„To, že bude proti nám hrát, jsem se dozvěděl už v pátek, tak proběhlo hecování. Josef se mě ptal, koho na něj postavím, dal jsem mu na vybranou a on si vybral mě," vtipkoval Jinek a dodal. „Samozřejmě dopředu nevíte, jak los padne. Nakonec na Pepu šel Petr Korbel, a ten mu nedal šanci. Projevila se jeho poctivá práce v tréninku, kterou plně zužitkoval."

Zápas nakonec skončil hladkým vítězstvím favorita celé extraligy v poměru 4:0. „V soutěži jsme kralovali už vloni, ale teď s Morizonem jsme ještě o level výš, prakticky s ním vedeme v každém zápase 2:0," dodal Jinek.

Výsledky

DTJ – H. Brod 1:4
Bajger – Morizono 1:3 (-11, 5, -5, -5)
Pištej – Širuček 3:0 (3, 5, 7)
Šereda – Tregler 0:3 (-10, -2, -7)
Pištej – Morizono 2:3 (8, -7, -11, 9, -8)
Bajger – Tregler 2:3 (-6, -7, 9, 9, -6)

Sokol HK – H. Brod 0:4
Lebeda ml. – Tregler 0:3 (-3, -11, -7)
Šimončík – Korbel 0:3 (-5, -5, -7)
Crha – Širuček 1:3 (-4, -4, 7, -7)
Pavlica – Tregler 1:3 (-6, 8, -6, -9)