V Kulturním domě Ostrov ve čtvrtek od 18 hodin přivítá STEN marketing HB Ostrov Havlíčkův Brod v prvním semifinálovém zápase play-off loňského mistra České republiky El Niňo Praha. V jeho kádru se objeví mistr Evropy v kadetech ve čtyřhře z roku 1997 Antonín Gavlas, stříbrný z loňského evropského šampionátu juniorů Michal Obešlo nebo mistr ČR do 21 let z roku 2008 Tomáš Tregler.

V základní části byli dvakrát úspěšní svěřenci Tomáše Demeka, kteří pražský tým v domácím prostředí před skvělou diváckou kulisou porazili 4:1 a v Praze se radovali z výhry 4:2. „Sice jsme je letos dvakrát porazili, ale play-off je úplně jiná soutěž," říká před semifinálovou sérií nejzkušenější domácí hráč Petr Korbel. Ten v poslední době laboroval se zády a v posledních zápasech základní části nemohl hrát na sto procent.

„Záda jsou už v pořádku, ale mám problémy s rukou. Můj start je padesát na padesát," přiznává Korbel. Na zdravotní stav Petra Korbela hned reaguje brodský manažer týmu Miroslav Jinek. „Jak znám Petra, nebude chtít o tyto zápasy přijít. Navíc zdravotní prohlídka neprokázala nic vážného, takže pod prášky určitě nastoupí," ubezpečuje fanoušky Jinek. Brodští hráči se k zápasu z Ostravy sjeli už včera, kde od 16 hodin potrénovali a dali si společnou večeři.

„Ve čtvrtek ráno dáme snídani, ještě si dáme trénink a obědem přípravu na zápas završíme," poznamenává Korbel. Co si hráči před důležitým zápasem vybrali z jídelníčku? „Nemáme speciální přání. Určitě nebudeme mít všichni stejné jídlo. Každý si dá to, co mu chutná a každý ví, co si před zápasem k jídlu může dovolit," upřesňuje česká pingpongová legenda. „Věřím, že nás přijde povzbudit početná divácká kulisa. Čeká nás velice těžký soupeř, který za poslední čtyři roky slavil třikrát mistra republiky. To je pro diváka myslím dostatečná pozvánka. My se na tuto sérii moc těšíme a věříme, že do Prahy pojedeme s vedením 2:0," dodal Korbel. Jeho slova potvrdil i Miroslav Jinek. „Já z domácích zápasů beru jen dvě výhry, aby se případný pátý zápas opět hrál v Brodě. Věřím, že to tak bude, protože domácí prostředí máme nejlepší z celé extraligy. Pro diváky je opět připravená show," prozrazuje na závěr manažer týmu.