Turnaje se hrály od října loňského roku a zapojilo se do nich průběžně šedesát tři hráčů.

Favoritem na celkové vítězství v seriálu, byl kandidát mistra a loňský vítěz Roman Vincze z Gordic Jihlava, který úlohu favorita splnil, když zvítězil v deseti turnajích a získal do celkového hodnocení jedenácti bodovaných nejúspěšnějších výsledků 218 bodů z 220 možných. Druhé místo vybojoval Vítek Veselý z pořádajícího kluby Jiskry Havlíčkův Brod se ziskem 195 bodů. Na třetím místě velké překvapení, ale zcela zaslouženě patří jedenáctiletému Robertu Junovi z TJ CHS Chotěboř se 159 body.

V seriálu byly hodnoceny jednotlivé kategorie, neboť se účastnila jak mládež, neorganizovaní hráči – amatéři, tak zkušení hráči.

Absolutní pořadí: Roman Vincze – Gordic Jihlava. Senioři: Karel Brodina – Jiskra Havlíčkův Brod. Mládež do 18 let: Robert Jun – TJ CHS Chotěboř. Neregistrovaní a ELO do 1500: Vladislav Havelka. Ženy: Zuzana Podrázská – Jiskra Havlíčkův Brod

Vyhodnocení seriálu, předání poháru, diplomů a věcných cen pro první tři v jednotlivých kategoriích a prvním dvaceti v celkovém pořadí se uskutečnilo v pátek ve sportovní hale TJ Jiskra v Ledečské ulici. Po vyhodnocení byl odehrán turnaj v bleskovém šachu.

Václav Paulík