V sobotu se tam zúčastní dalšího ročníku populární Rallye Světlá.

Pro řidiče ze Světlé nad Sázavou a okolí to znamená jediné: čekají je četná dopravní omezení a uzavírky. Servisní a parkovací zóna bude lokalizována od křižovatky ulic Poštovní a Kolovratova ve směru na nádraží v levé části včetně chodníků a dále v areálu Českých drah.

„Soutěžní posádky budou do Světlé nad Sázavou přijíždět k prezenci již v průběhu zítřejšího rána a jednotlivé úseky třírychlostních zkoušek si projedou v době od osmi do dvaadvaceti hodin," uvedl ředitel závodu, Zdeněk Secký.
Ostrý start rallye je naplánován na sobotní devátou hodinu ranní.

Autobusy závody „nezastaví"

První rychlostní zkouška měří 12,1 kilometru a vede z Malčína do Olešnice. Druhá měří 7,9 kilometru a vede silničním úsekem Rejčkov – Dolní Město. Poslední v délce 6,7 kilometrů se pak pojede z Dolního Města do Světlé nad Sázavou. Rychlostní zkoušky bude otevírat a uzavírat pořadatelský vůz přibližně dvacet minut před jejich zahájením, respektive ukončením.

Na trati všech rychlostních zkoušek budou přítomny vozy záchranné zdravotní služby, hasičů a pořadatelské služby. „Veřejná autobusová doprava nebude nikterak omezena. Při příjezdu autobusů bude soutěž zastavena a bude jim umožněn průjezd," pokračoval Secký.

Pro diváky mají pořadatelé vyhrazena zajímavá místa, odkud mohou soutěž v bezpečí sledovat. „Přesto je vyzývám k opatrnosti a dodržování pokynů pořadatelů. Dojde-li k nekázni diváků na trati, může dojít nejen k zastavení rychlostní zkoušky, ale také k jejímu úplnému zrušení," upozornil Secký.

Vyhlášení vítězů Rallye Světlá, která je jedním z podniků letošního ročníku Volného poháru ČR 2012, se uskuteční v sobotu v 18 hodin na Náměstí Trčků z Lípy.

Vloni závody vyhrála posádka Šikl, Pecina na voze Mitsubishi Lancer Evo IX.

Uzavírky komunikací – Rallye Světlá

1. RZ Malčín – Olešnice, 6. 10. od 8.20 do 18.40 hodin
silnice č. III/34712 Malčín – Příseka, silnice č. III/34711 Příseka – Lučice, silnice č. III/34713 Lučice – Olešnice
2. RZ Rejčkov – Dolní Město, 6. 10. od 9.13 do 18.40 hodin
silnice č. III/13016 Rejčkov – Dolní Město
3. RZ Dolní Město – Světlá nad Sázavou, 6.10. od 9,26 do 18.40 hodin
silnice č. III/34735 Světlá nad Sázavou – Meziklasí, silnice č. III/13016 a III/34740 Meziklasí – Dolní Město