V prvním zápase nastoupil proti Christopheovi Legoutovi a dokázal se dostat z nepříznivého stavu 2:0.

„Nastoupil jsem do něj nervózně. Prohrávali jsme 1:0 a nešel jsem do zápasu v jednoduché pozici. Navíc s hráčem, který má výborný servis. Ze začátku jsem ho vůbec nemohl přijmout. Výhrou ve třetím setu jsem se odvázal a potom byl zápas v mé režii, i když v pátém setu mě dotahoval a já tam zahrál dva haluz míčky, takže jsem vyhrál. Druhý zápas byl o psychice, soupeř byl pod tlakem, musel vyhrát. Já jsem hrál takticky dobře a nakonec jsem ho přehrál," řekl k zápasům Pavel Širuček.

Třetí rozhodující bod přidal proti Jensu Lunqvistovi a po vítězném zápase měl obrovskou radost. O to větší, že mu zápasy v domácím zápase proti Saarbrückenu nevyšly. „Určitě za to může trénink. S Tomášem Treglerem v poslední době trénujeme v hodně vysokém tempu. To se muselo někde projevit. Minule Tomáš Tregler porazil Poloniu, mě zápasy nevyšly. Proti Angers zase naopak, mně to vyšlo. Ani nevím, jestli mi tito hráči sedí. Já jsem předvedl dobrý výkon, i se štěstím jsem dokázal zvítězit a Petr Korbel na trojce přidal další bod vynikajícím výkonem a doufám, že už nyní postupujeme do Poháru ETTU," dodal Širuček.

Velkou radost ve Francii neskrýval ani trenér Tomáš Demek. „Kluci podali velmi dobrý výkon. Širu (Pavel Širuček – pozn. autora) získal dva body, hrál skvěle, to co od něj očekávám, a to co umí. Konečně to prodal. Petr Korbel opět skvělý, předvedl takticky profesorský výkon. Říkal jsem klukům, ať hrají, co umějí, a vyšlo to. Chtěl bych poděkovat našim skvělým fanouškům a je to nejlepší pozvánka na domácí páteční zápas Ligy mistrů s Jekatěrinburgem," usmíval se Tomáš Demek.

(orá)