Stavidla euforie spustila výborně zvládnutá baráž s výběrem z Jablonného v Orlických horách. V Dolní Cerekvi v součtu obou zápasů vyhrály světelské hráčky jednoznačně celkovým skórem 10:3. Stalo se tak po zápasech 4:1 a 4:2.

„V předchozích letech jsme vždy smolně skončili těsně za postupem na mistrovství, takže nyní mám z tohoto úspěchu obrovskou radost. Již před lety jsme jednou na mistrovství republiky postoupili a skončili na úžasném čtvrtém místě, ale nyní je to cennější úspěch. Přece jen jsme za sebou nechali padesát družstev, které mají určitě mnohem lepší podmínky pro tréninky,“ radoval se trenér Tomáš Rosecký.

Ten pak poukázal na velkou perspektivistu týmu, který bude v Jičíně sbírat další cenné zkušenosti. „Většina holek chodí ještě na základku a většina tréninků tak probíhá jen v malých tělocvičnách. Navíc v týmu máme jen vlastní odchovankyně, které začínaly s florbalem u mě v našem oddílu. Za baráž musím holky jen a jen pochválit, jak přistoupily k utkání. Kromě pár horších pasáží jsme byli v celku vyrovnaném utkání lepším týmem a zaslouženě si vybojovali postup. Nejvíc se herně dařilo Lence Zelingerové a Lence Titzové, v bráně nás skvěle podržela Adéla Sadílková.“

Teď už čekají na světelské hráčky jen velké výzvy. Ve čtvrtfinále se utkají s českým florbalovým velikánem, pražským Herbadentem. To je vítěz skupiny Středočeského kraje a Prahy. A v neděli dopoledne je pak čeká jeden z dvojice Vítkovice – Chodov, buď v semifinále, nebo v boji o páté až osmé místo. V každém případě odehrají čtyři utkání s kvalitními soupeři. „Na mistrovství nemáme co ztratit, ostatní týmy patří k velkoklubům v republice, ale určitě se pokusíme překvapit,“ dodal trenér Tomáš Rosecký.