Spokojenost ale může panovat ve Žďáře, který zvládl play-down nad Paskovem a je zachráněn.

Naopak série Havlíčkova Brodu a Bystřice nad Pernštejnem je vyrovnaná, což potvrdil i víkendový dvojzápas, kdy si oba celky opět připsaly po jedné výhře. O vítězi se tak bude muset rozhodnout dnes od 18.00 na palubovce Bystřice.

ČTVRTFINÁLE PLAY-OFF

TŘEBÍČ – HAVÍŘOV 8:9 sn

Konečný stav série: 0:3
Snipeři začali smolně, ale brzy se jim podařilo vyrovnat. Po změně stran pokračovala vyrovnaná partie. „Velká škoda, že vždy po naší brance soupeř prakticky okamžitě srovnal. K naší smůle jsme dostali gól do šatny, který vnesl nervozitu na naše hokejky," posteskl si třebíčský trenér Michal Pazderník.

Jeho svěřenci inkasovali hned zkraje třetí třetiny a Havířov vedl už o dvě branky. Domácí vyrovnali až v závěru. „Pomohli nám fanoušci, kteří nás hnali za vyrovnáním. Do konce zápasu jsme chtěli strhnout vedení na svoji stranu, ale bohužel přišlo vyloučení, a tak se šlo do prodloužení, které také rozuzlení nepřineslo," komentuje Pazderník. Třebíč nakonec padla až po samostatných nájezdech, které rozhodl hostující Skácel. „Byl to rozdílový hráč celé série, který Havířov posunul dál," shrnul třebíčský kouč.
Branky a nahrávky: 12. Janata (Dlabač), 13. Blažek (Vlček), 15. Blažek (Salák), 22. Petr Štěpánek (Vlach), 28. Vlach (Svoboda), 33. Petr Štěpánek (Vlach), 54. Dlabač (Furdan), 57. Salák (Blažek) – 3. Gregor (Prorok), 16. Posselt (Skácel), 16. Posselt (Gregor), 25. Daniš (Skácel), 29. Daniš (Chalupa), 38. Posselt (Skácel), 40. Daniš (Skácel), 46. Chalupa (Trunkát), rozhodující nájezd: Skácel. Rozhodčí: Čížek – Laštovička. Vyloučení: 1:1. Bez využití. Diváci: 211. Třetiny: 3:3, 3:4, 2:1. Snipers Třebíč: Štos – Vlček, Salák, Petr Štěpánek, Vlach, Mátl, Papoušek, Dlabač, Picmaus, Pospíšil, Chapčák, Blažek, Janata, Homolka, Kuželka, Furdan, Svoboda.

Ostatní čtvrtfinálové výsledky: Kopřivnice – Petrovice 2:6, konečný stav série: 0:3. H. Suchá – Opava 3:4, konečný stav série: 0:3. Klobouky – Sokol Brno 6:3 a 3:8, konečný stav série: 1:3.

1. KOLO PLAY-DOWN

H. BROD – BYSTŘICE 4:6

První třetinu vyhráli hosté, kteří se hned ve 4. minutě dostali do vedení. Po změně stran domácí srovnali, ale Bystřice během šesti minut odskočila na rozdíl dvou branek a navíc v poslední minutě gólem do šaten šla do vedení 4:1. V závěrečné třetině se domácí nadechovali k obratu, ale jejich snahu hostující hráči pokaždé utnuli v samém zárodku.

„Prohrávali jsme, ale vždy se nám podařilo snížit, jenže soupeř nám vzápětí odskočil. Rozhodlo využití brankových příležitostí a nedisciplinovanost našich hráčů. Jinak atmosféra byla skvělá. Musíme poděkovat Rebel hearts, takhle kdyby to vypadalo každý zápas, tak by to bylo skvělé," řekl trenér domácích Jaroslav Štolc.

„Celé utkání bylo vyrovnané, šance byly na obou stranách, ale štěstí se přiklonilo k nám a vybojovali jsme vítězství," pochvaloval si hrající kouč Bystřice, autor hattricku, Miloš Prášil.
Branky a asistence: 25. Vlk (Míka), 44. Liška (Míka), 52. Suchý (Míka), 56. Míka (Liška) – 4. Mach (Zavadil), 31. Procházka, 37. Prášil (Dvořák), 40. Prášil (Chocholáč), 52. Prášil (Trentin), 56. Terntin (Prášil). Rozhodčí: Jakub Vlček – Lukáš Žofka. Vyloučení: 10:2. Využití: 0:2. Diváků: 140. Třetiny: 0:1, 1:3, 3:2. H. Brod: J. Jelínek – Míka, Paul, Roztočil, Pešek, Sláma, Zelenka, Rezek, Čermák, Brestovský, A. Vlk, Liška, P. Jelínek, Dočekal, R. Vlk, Zmrhal, Kučera, Suchý. Bystřice: Létal (Šejnoha) – J. Chocholáč, Mazánek, Slavíček, Dvořák, Paták, Trentin, Procházka, Prášil, Fryšavský, Zítka, Mach, Zavadil.

H. BROD – BYSTŘICE 6:5 sn

Stav série 2:2
Havlíčkobrodští byli v náhradním prostředí pelhřimovské haly lepším celkem a dokonce vedli už o tři branky. Ovšem Bystřici se podařilo snížit a dramatický závěr jí dokonale vyšel, když dokázala v poslední minutě zápasu srovnat na 5:5.

Duel proto šel do prodloužení, ve kterém ale branka nepadla a rozhodnout tak musely samostatné nájezdy. V nich kraloval brodský brankář Jan Jelínek a domácí tak zaslouženě srovnali stav série na 2:2.

„Byli jsme lepším týmem, i když bystřickým se podařilo dotáhnout a těsně před koncem srovnat. V nájezdech nás nejvíce podržel brankář Jelínek. Teď se bude rozhodovat v úterý. Tam budeme mít problém složit tým, protože kluci pracují, nebo jsou na školách. Takže vůbec nedokážu říci, v jakém složení přijedeme, ale to má Bystřice stejné. Je to nešťastně řešené, že se hraje v týdnu," postýskl si lodivod Brodu Štolc.

„Po celou dobu utkání jsme byli horším týmem, i tak jsme ale dokázali dovést utkaní do prodloužení. V nájezdech jsme však neměli šanci na dobře chytajícího Jelínka," zhodnotil utkání bystřický trenér Miloš Prášil.
Branky a nahrávky: 7. Čermák (Liška), 8. Liška (Dočekal), 27. Liška, 34. Pešek, 41. A. Vlk (R. Vlk), rozhodujcí nájezd: Pešek – 14. Chocholáč (Zavadil), 31. Trentin (Prášil), 38. Zavadil (Prášil), 51. Dvořák (Prášil), 60. Prášil (Chocholáč). Rozhodčí: Zbyněk Pěnička – Michal Šafář. Vyloučení: 4:2. Využití: 0:1. Diváků: 6. Třetiny: 2:1, 2:2, 1:2 – 0:0. H. Brod: J. Jelínek – Míka, Roztočil, Pešek, Sláma, Zelenka, Rezek, Čermák, Brestovský, R. Vlk, Liška, P. Jelínek, Dočekal, A. Vlk, Zmrhal, Kučera, Suchý. Bystřice: Létal (Šejnoha) – Chocholáč, Mazánek, Slavíček, Dvořák, Paták, Trentin, Procházka, Prášil, Fryšavský, Zítka, Mach, Zavadil.

PASKOV – ŽĎÁR N. S.

Konečný stav série: 0:3
Hráči Hipposu si v případě výhry mohli zajistit definitivu záchrany, ale do vedení šli domácí. Hroši ve druhé třetině vyrovnali, ale Paskov odskočil na rozdíl dvou branek. Haman snížil na 2:3 a obrat v závěrečném dějství zařídily góly Ondřeje Dvořáka a Melichara.

Domácí to ale nezabalili a v 51. minutě srovnali. Hroši však měli Ondřeje Melichara, který pouhou jednu vteřinu před koncem zápasu střelou k levé tyči rozhodl o výhře Žďáru a tím i jeho záchraně v Národní lize. „Takový konec si asi soupeř za svoji snahu nezasloužil. Zápasy byly podobné těm ve Žďáře, kde Paskovu výborně chytal brankář. My už jsme sem však zítra nechtěli a podle toho jsme se také zařídili," těšil rychlý konec série hrajícího kouče Žďáru Filipa Dvořáka.
Branky a nahrávky: 15. Kurečka (Böhm), 31. Ritz (Böhm), 37. Pecek, 51. Pecek (Kurečka) – 24. Haman (Tlustoš), 38. Haman (Melichar), 41. O. Dvořák (Čechal), 48. Melichar (Haman), 60. Melichar (Staněk). Rozhodčí: Sladký, Vybíhal. Vyloučení: 5:2. Využití: 2:1. Diváci: 19. Třetiny: 1:0, 2:2, 1:3. Žďár n. S.: Kratochvíl – O. Dvořák, F. Dvořák, Čechal, Kos, Tlustoš, Haman, Tlustoš, Melichar, Staněk, Košík, Zerák.