Havířovští stolní tenisté na pražské Kotlářce potvrdili zlepšenou formu a svého soupeře přehráli bez větších problémů 4:0.

Dva body severomoravského týmu zařídil Michal Beneš, po jednom přidali zkušený Marek Čihák a slovenský obranář Roman Rezetka. Havířov se tak stal posledním účastníkem play-off české Extraligy, ve čtvrtfinále se střetne s úřadujícím českým vicemistrem DTJ Hradec Králové.

V Ústí nad Labem k souboji o čtvrté místo v tabulce nedošlo. Domácímu Slavoji se po pátečním utkání s DTJ rozpadla základní sestava, a tak jeho soupeř, Sokol PP Hradec Králové 2 Imeda, vyhrál přesvědčivě 4:2. Za domácí bodoval pouze sedmnáctiletý reprezentant Tomáš Polanský, jinak ale nebylo o vítězství královéhradeckého Sokola pochyb. Zajímavostí je, že oba týmy vytvoří jednu čtvrtfinálovou dvojici play-off.

Ve zbývajících zápasech se prosadily favorizované celky. STEN marketing HB Ostrov Havlíčkův Brod vyhrál na stole DTJ – Slavia Hradec Králové 4:1, pražské El Niňo EHW doma porazilo TJ Ostrava KST 4:2 a DTJ Hradec Králové uspěl pod Ještědem, když porazil SKST Svijany Liberec 4:1. Do nadstavbové části české Extraligy – play-off neboli Mistrovství České republiky družstev ve stolním tenisu se probojovalo šest nejlepších týmů po základní části soutěže. Přímo do semifinále doprovodí obhájce titulu STEN marketing HB Ostrov Havlíčkův Brod i druhé SF SKK El Niňo Praha EHW. Čtvrtfinálové dvojice vytvořily celky, které v tabulce obsadily třetí až šestou příčku. V sériích na tři vítězná utkání se střetnou DTJ Hradec Králové s SKST Charvát Baník Havířov a Sokol PP Hradec Králové 2 Imeda se Slavojem Severotukem Ústí nad Labem.

Úvodní zápasy první čtvrtfinálové dvojice se uskuteční 24. a 25. března v Hradci Králové. Družstva, která skončila v extraligové tabulce na 7. až 10. místě, budou hrát play-out. Jelikož dojde v sezóně 2016/2017 k rozšíření Extraligy na 12 mužstev (rozhodnutí Valné hromady APK), nebude se letos hrát baráž mezi posledním týmem extraligové tabulky a vítězem I. ligy.

SLAVIA H. KRÁLOVÉ - H. BROD   1 : 4
Foff – Širuček 0:3
Olejník – Demek 3:2
Palkovský – Tregler 0:3
Olejník – Širuček 0:3
Foff – Tregler 0:3