Ten mohli začít naplno slavit v úterý večer, kdy se jim po úvodní porážce podařilo potřetí v řadě porazit DTJ Hradec Králové.

Samotný čtvrtý duel ale nezačal pro STEN marketing HB Ostrov vůbec dobře. V prvním zápase si připsal třetí domácí porážku ve dvou dnech Petr Korbel proti Peteru Šeredovi. Vzápětí sice vyrovnal Pavel Širuček, ten ve třech setech porazil Martina Olejníka. Jenže hradecká DTJ šla znovu do vedení, když Šimončík ve čtyřech setech prohrál s Lubomírem Pištejem.

V tuto chvíli se moc optimistů, kteří by si na domácí tým vsadili, nenašlo. Brodský tým táhl spolehlivými výkony Pavel Širuček, který dokázal vyhrát i svůj druhý zápas. Tentokrát v pětisetové bitvě udolal Petera Šeredu. Zlomovým momentem tohoto utkání byl druhý set duelu mezi Petrem Korbelem a Lubomírem Pištejem. Petr Korbel v té chvíli prohrával 1:0 na sety a ztratil nadějné vedení v setu druhém, ve kterém už vedl 7:4.

Š+Š zvládli čtyřhru

Nakonec se tento set dostal do stavu 10:10, ale jeho koncovka patřila zkušenému Korbelovi. Ten už v dalších dvou setech dominoval a poslal poprvé v tomto duelu Havlíčkův Brod do vedení. „Nemohl jsem se na ničem chytit. Potřeboval jsem se nakopnout, ale v prvním zápase se mi to nepodařilo. Vždycky mi říkal táta: Když to jde, tak umí každý hrát, ale když je člověk na dně, tak je těžké se z toho dostat," okomentoval svůj důležitý bod Petr Korbel.

Většina fanoušků už viděla titul na dosah, protože na Josefa Šimončíka čekal Martin Olejník a každý očekával Šimončíkovu výhru. Olejník ovšem zvládl psychickou tíhu a vynutil si závěrečnou čtyřhru, na kterou si hosté hodně věřili a pomalu začali věřit v pátý zápas, který by se případně odehrál v pátek v hradecké herně. Nic takového nepřišlo. Brodská dvojice Josef Šimončík s Pavlem Širučkem zvládli čtyřhru s velkou grácií a po pětisetovém mači mohla vypuknout velká slavicí jízda. „Říkal jsem to, že to budou řezby, a to se taky vyplnilo. Musím se sklonit před mančaftem, jak se zvedl, i když Peťa (Petr Korbel – pozn. autora) nehrál dobře a pak ani Šimi (Josef Šimončík – pozn. autora).

Bojovali jsme, já jsem kluky hecoval. Asi moc nikdo nevěřil, oni mají tu čtyřhru lépe sehranou. Ještě nám to nedochází. Byli jsme v napětí celou dobu a teď jsme šťastní. Já nemám titul, tak si to užiji," řekl po zápase šťastný brodský trenér Tomáš Demek.

H. Brod  -  DTJ H. Králové         4  :  3

Korbel – Šereda                               0:3   (-8, -6, -12)

Širuček – Olejník                              3:0   (9, 10, 10)

Šimončík – Pištej                             1:3   (-7, -8, 10, -5)

Širuček – Šereda                              3:2   (-8, 8, 8, -10, 6)

Korbel – Pištej                                  3:1   (-4, 12, 5, 5)

Šimončík – Olejník                            0:3   (-9, -5, -4)

Širuček, Šimončík – Pištej, Šereda     3:2   (4, -3, 10, -8, 5)

Stav série: 3:1