Brodský celek si finále zahraje potřetí a bude útočit na „zlatý hattrick". „Soupeř nemá co ztratit, my budeme každopádně pod větším tlakem, protože se titul od nás očekává," říká na úvod brodský a zároveň nejlepší trenér ČR za rok 2015 Tomáš Demek.

Možná se očekával i stejný soupeř pro finále, DTJ Hradec Králové, který s Havlíčkovým Brodem odehrál předešlá dvě. Jenže hradecký tým nezvládl rozhodující sedmý duel v Praze, kde prohrál 4:1. „Za poslední tři roky máme dvě stříbra, jeden bronz, tedy tři medaile, takže to musím hodnotit pozitivně," uvedl na hradeckém webu trenér DTJ Martin Lučan.

Do brodského Kulturního domu Ostrov tedy zavítá El Niňo Praha, které už slavilo osm mistrovských titulů. Toto finále nabídne hned několik pikantností. Na straně soupeře bude hrát Bai He a Kristian Kobes, kteří brodský dres oblékali před čtyřmi lety, naopak dres El Niňa oblékal současný hráč Havlíčkova Brodu Tomáš Tregler. Nábojem finále bude určitě souboj Asiatů a jedniček týmů Masataky Morizona a Bai He. Jestli právě zápasy těchto hráčů mohou rozhodnout celou finálovou sérii, není brodský kouč Tomáš Demek přesvědčený. „Finále rozhodne podle mě větší vyrovnanost našeho týmu. Bodovat by měli všichni hráči," má jasno Demek.

Jeho tým se po přípravě na finále dnes přemisťuje z Ostravy do Havlíčkova Brodu. „Doufám, že jsme ve vítězné kondici, trénink je něco jiného než zápas. Bude to boj, ale věřím, že je zlomíme," dodal s úsměvem Demek.

Na tuto sérii se těší i manažer brodského týmu Miroslav Jinek. „Já jsem si El Niňo přál, protože se těším na zápas Asiatů Masataky Morizona a Bai He. Bude to pro nás těžké, protože El Niňo nám jako jediné v základní části sebralo body. Máme určitě kvalitnější tým a v případě čtyřhry i více variant. Může nastoupit Tomáš Tregler s Masatakou Morizonem nebo s Pavlem Širučkem, navíc do čtyřhry může nastoupit i Petr Korbel. Na středu je plno, ale není pro nás problém místa přidat, fanoušci mohou přijít. Budeme spoléhat na jejich velkou podporu," vzkázal Jinek.