Svěřenci trenéra Tomáše Demka vyhráli úvodní utkání finále play-off české Extraligy mužů nad DTJ Hradec Králové 4:1. Po dvou bodech STEN marketingu „vyválčili" čeští reprezentanti Pavel Širuček a Tomáš Tregler, za DTJ byl úspěšný pouze zkušený Martin Olejník.

Obhájce mistrovského titulu využil hned v prvním utkání výhodu domácího prostředí. Kouč STEN marketingu, Tomáš Demek si atmosféru v KD Ostrov pochvaloval. „Diváci byli opět skvělí, hodně nám pomohli. Domácí prostředí dělá své," uvedl Tomáš Demek a k samotnému zápasu dodal: „Jsem rád, že kluci úvodní utkání zvládli. Očekávali jsme vyrovnané zápasy a to se také potvrdilo. Byl to velký boj, který většinou rozhodovaly jeden, dva balonky. Dneska jsme měli i trošku štěstí. Myslím si, že nakonec jsme si to vítězství zasloužili. Musím kluky pochválit za bojovné výkony. Širec (Pavel Širuček – pozn. autora) prohrával se Šeredou už 0:2 na sety a musel zápas otáčet. Rovněž Tomáš Tregler zvládl těžké utkání s Olejníkem, když vítězství doslova vydřel. Ale je to zatím jen jedna vítězná bitva, další nás čeká ve středu. Musíme se na utkání v Hradci Králové důkladně připravit."

Trenér DTJ Hradec Králové Martin Lučan byl po první finálové bitvě viditelně zklamaný. Jeho svěřenci na Ostrově prohráli 1:4, i když Peter Šereda a Martin Olejník své zápasy s Pavlem Širučkem, respektive Tomášem Treglerem, začali skvěle, ale nedotáhli je do vítězného konce. „Celkový výsledek je pro nás krutý. Jednotlivá utkání byla vyrovnaná, ale zabodovat dokázal pouze Martin Olejník. Lubo Pištejovi utíkaly začátky setů a do těch jedenácti bodů se to pak těžko dohání. Přesto bojoval, ale soupeři dnes byli lepší. Velká škoda zápasu Martina Olejníka s Treglerem. Všechny tři sety měl výborně rozehrané, klidně mohl vyhrát 3:0 a udělat svůj druhý bod v utkání. Bohužel nakonec prohrál a tím celé utkání skončilo. Nezbývá než STEN marketingu pogratulovat k prvnímu vítězství. Vede v sérii 1:0, ale ve středu pokračujeme v Hradci Králové a my se budeme snažit srovnat krok," konstatoval trenér DTJ Martin Lučan.

Ľubomír Pištej opět předváděl širokou škálu úderů, ale tentokrát na bod nedosáhl. „Jsme teprve na začátku dlouhé cesty. Musíme ve středu začít, jako kdyby to bylo 0:0, chceme to v Hradci zvládnout," má jasno Tomáš Tregler. Tomu v obou zápasech nevycházely vstupy do zápasů, ale koncovky měl excelentní.

„Nervózní jsem určitě, bylo by špatné, kdybych nebyl. Nevím čím to je, jestli se bojím, opravdu nevím. Naštěstí mi dnes koncovky vycházely," dodal Tregler.

Finálová série play-off české Extraligy mužů ve stolním tenisu pokračuje druhým zápasem ve středu od 18 hodin v Hradci Králové. Jeho dějištěm bude Kongresové centrum Aldis.

František Zalewski