Po vzoru jiných populárních sportů bude ČAST oceňovat osobnosti, které se významnou měrou zasloužily o úspěchy či rozvoj stolního tenisu ve jménu Čech, Československa či České republiky. Jako první bude do Síně slávy českého stolního tenisu uveden trojlístek bývalých vynikajících reprezentantů – Milan Orlowski, Jindřich Panský, Ilona Voštová-Motlíková a nejúspěšnější hráč samostatné České republiky Petr Korbel. Slavnostní otevření Síně slávy českého stolního tenisu proběhne v sobotu 3. srpna v Havlíčkově Brodě u příležitosti exhibičního utkání extraligového týmu STEN marketing HB Ostrov Havlíčkův Brod s Internacionály České republiky.

Korbel bude oceněn

U zrodu Síně slávy českého stolního tenisu stál předseda ČAST (Česká asociace stolního tenisu) Zbyněk Špaček. "Nápad na otevření Síně slávy českého stolního tenisu vznikl v mé hlavě po jedné návštěvě kolegů ze Slovenského stolnotenisového zväzu. Na Slovensku Síň slávy již několik let funguje. Oni mají výhodu v tom, že mají vlastní halu, kde na to vyčlenili speciální místnost. V jejich případě jde doslova o Síň slávy. Se svolením generálního sekretáře Antona Hamranu jsem tedy použil základní myšlenky a návody, jak Síň slávy českého stolního tenisu založit. Dlouho jsem zvažoval termín pro tuto slavnostní akci. Nejlépe by se to hodilo spojit s nějakým Galavečerem, který Česká asociace stolního tenisu chystá. Nicméně proto, aby mohl někdo vybírat další adepty na zařazení do Síně slávy, musí být ti zakládající členové zvoleni předtím. Proto jsem nakonec zvolil možnost otevření Síně slávy v rámci oslav prvního výročí vzniku extraligového kubu STEN marketing HB Ostrov Havlíčkův Brod. U příležitosti této akce se v sobotu 3. srpna uskuteční exhibiční utkání mezi stolním tenisty STEN marketingu HB Ostrov  Havlíčkův Brod a Internacionály České republiky. Tři ze zákládající členů, Milan Orlowski, Jindřich Panský a Petr Korbel, budou na místě, čtvrtou osobností, která bude do Síně slávy českého stolního tenisu uvedena, je Ilona Voštová – Motlíková," přiblížil zrod Síně slávy Zbyněk Špaček.

Zakládající členové Síně slávy českého stolního tenisu obdrží krásnou broušenou plaketu a finanční odměnu. "Myslím si, že Síň slávy se bude velmi rychle rozšiřovat. Čtyřlístek oceněných bude mít tu čest vybírat společně se mnou další kandidáty z řad bývalých reprezentantů, trenérů či funkcionářů, kteří se zasloužili o úspěchy a rozvoj českého, do roku 1992 československého stolního tenisu. Náš stolní tenis má velké množství osobností, které si tuto poctu zaslouží. Do budoucna bych viděl, že Síň slávy bude mít tak padesát až šedesát členů," dodává Zbyněk Špaček.