Ten získal licenci na nejvyšší soutěž od slovenského celku ŠKST Bratislava a v jeho barvách se představí třeba nejznámější český hráč Petr Korbel, který se do extraligy vrací po letech strávených v Německu.

Kromě něj se fanoušci mohou těšit třeba na nejlepšího hráče loňské sezony  – Číňana Bai He, slovenského stolního tenistu Kristiána Kobese nebo Jana Hrnčíře. Takové obsazení ihned pasuje havlíčkobrodský oddíl na jednoho z horkých favoritů soutěže.

A jak se do Brodu tato špička dostala? Majitelé STEN Marketingu před časem hledali pro svůj tým nové hrací místo a jeho jednatel Jan Hrnčiřík ho po dohodě s majitelem Kulturního domu Ostrov Miroslavem Jinkem našel právě v Havlíčkově Brodě.

Chceme vyhrát

„Naším cílem bude jednoznačně vítězství a rádi bychom tedy hráli evropský pohár družstev. Prozatím máme smlouvu na rok, s následnou čtyřletou opcí," konstatoval majitel velkého sálu Miroslav Jinek, který je sám nadšeným stolním tenistou.  Právě v útrobách KD Ostrov se totiž bude nejvyšší soutěž, kde startuje celkem dvanáct celků a která začíná na konci září, hrát.

„U nás se bude hrát vždy jednou za měsíc v sobotu, a poté hned druhý den v neděli. Jde o naprosto špičkovou sportovní událost na Vysočině, proto bychom z ní rádi udělali velkou šou. Využijeme regionální média, na kulturním domě bude připravena led obrazovka s upoutávkami a chceme v tomto směru spolupracovat i s brodskými Rebely. Oni budou propagovat nás a my je. Díky dalším obrazovkám budou mít diváci přehled o hře, plánujeme slavnostní nástupy a tak dále," prozradil mimo jiného Jinek.

Ping-pong v Havlíčkově Brodě by tak zkrátka měl dostat punc, jaký se sportu dostává třeba právě v sousedním Německu. Na Ostrově bude na zemi položena tarafelxová palubovka, připraveno bude i hlediště nejen pro sponzory a partnery klubu, ale i pro dalších zhruba 450 diváků. „A vstupné rozhodně nebude nikterak drahé," upozornil fanoušky Jinek.

Kromě toho by měl právě Petr Korbel, jako velká persona českého ping-pongu, také spolupracovat při výchově mládeže.