Pořadatelství získala na kongresu ISF v Oklahoma City, šampionát se uskuteční od 13. do 23. června v areálech SK Joudrs Praha a Hroši Havlíčkův Brod. Čest pro Hippos arenu je o to větší, že do Evropy zavítá světový šampionát poprvé v historii.

Krátce před volbou upustily od kandidatur Argentina a Nový Zéland. Češi pak soupeřili ještě se Spojenými státy a také Američany přesvědčili, aby svou kandidaturu vzdali.

„Nakonec se nám Spojené státy americké podařilo přesvědčit, že je dobré přivést MS poprvé v historii na evropský kontinent," uvedl na webu České softballové asociace její předseda Gabriel Waage.

Softbalová obec byla nadšená. „Hrát na MS doma? Není nic lepšího. Ani jsem nedoufal, že se to někdy stane. Je super, že se taková akce bude pořádat v Česku," uvedl reprezentační kapitán David Mertl na facebooku domácí asociace.

Pro Vysočinu se bude v její krátké historii jednat o třetí mistrovství světa. V roce 2013 se v Novém Městě na Moravě uskutečnil velmi vydařený světový šampionát v biatlonu, příští rok na přelomu července bude Vysočina Arena hostit MS bikerů v disciplíně cross-country.

Brod byl již dvakrát dějištěm kontinentálního šampionátu.