V pátek se královskou hrou přišlo pobavit třiadvacet hráčů, mezi nimi i slečna Zuzana Podrázká, která byla příjemným překvapením turnaje. Poradila si totiž i s daleko silnějšími soupeři a se ziskem 4,5 bodu se umístila na čtvrtém místě, hned za nejsilnější trojicí kandidátů mistra.

Vítězem turnaje se stal Lukáš Karásek z Gordic Jihlava, který předčil nadějného místního dorostence Vítka Veselého. Určitě spokojen s umístěním na šestém místě může být škrdlovický amatér Jaromír Kulhánek, s jistým zklamáním z turnaje odcházeli zkušení hráči Karel Brodina a Jiří Bajer.

Do konce seriálu už zbývají jen tři turnaje, které se uskuteční 24. dubna, 29. května a 5. června, po jehož skončení proběhne vyhodnocení celého seriálu a předání cen. Do turnajů se prozatím zapojilo 42 registrovaných i neregistrovaných šachistů. Pořadatelé zvou všechny zájemce k účasti, turnaje se konají v klubovně oddílu šachu ve sportovní hale Jiskra Havlíčkův Brod se začátkem v 16.30 hodin. Přihlášky před turnajem od 16 hodin. Kdo přijde, ten hraje, ten se baví!

Václav Paulík