Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod, která ji od října roku 2015 provozuje jako své středisko odborné praxe žáků, se snaží restauraci propojit se školou. Výsledkem jsou různé akce, na kterých se podílejí žáci školy.

S velkým úspěchem se například setkaly dva lednové večery se sushi, při nichž žáci, kteří se přípravou sushi zabývají, servírovali přímo před hosty jeho různé druhy, podávalo se i japonské švestkové víno, japonský čaj a další speciality.

Ve dnech 3. a 4. března se uskuteční večer míchaných nápojů, kdy barmani školy připraví alkoholické i nealkoholické míchané nápoje, předvedou barmanské techniky a k dobrým nápojům připraví i rozšířenou nabídku steaků a hamburgerů.

Školní restaurace také úzce spolupracuje s Krajskou knihovnou Vysočiny, jejíž některé akce se konají přímo v prostředí gotického sklepení, v němž je restaurace umístěna. Poslední takovou akcí byl koncert hudebnice a výtvarnice Milli Janatkové. V restauraci se také uskutečnily voňavé vepřové hody, ochutnávka francouzských vín z oblasti Alsaska a řadu dalších akcí restaurace ve spolupráci se školou připravuje.

Chcete-li některou z nich navštívit, sledujte webové stránky restaurace www.podstarouradnici.cz, kde jsou všechny informace zveřejňovány. A přestože zatím nebyl zprovozněn vchod do restaurace z náměstí a návštěvníci musí využít vchod ze zadní části radnice, věříme, že si cestu do školní restaurace Pod Starou radnicí najdou další hosté.

Mgr. Jiří Forman, ředitel školy