To jsou stěžejní body podnikatelského záměru havlíčkobrodské společnosti KD Ostrov, jejíž majitel na jaře letošního roku odkoupil, a   to za zhruba šestnáct milionů korun, objekt velkého sálu od původního vlastníka.

„Zavázali jsme se, že velký sál kulturního domu Ostrov pojede dál tak, jak byli lidé v Havlíčkově Brodě a jeho okolí zvyklí. A nejen to. Hledáme i nové možnosti, jak činnost v oblasti kultury a společenského života optimálně rozšiřovat a obohacovat," pravil ředitel KD Ostrov, Dušan Řehoř. Podle jeho slov tak Brod nepřijde o tradiční  akce, které byly s velkým sálem a přilehlými prostorami spojené. „Zahrada, Podzimní knižní veletrh, ale i Bramborářské dny pokračují beze změn dál. Maximálně jsme zlepšili i naši cenovou nabídku směrem k pořadatelům tradičních plesů, včetně těch maturitních. Kromě vstřícné ceny za pronájem velkého sálu můžeme již dnes pořadatelům plesů nabídnout i další servisní služby," pokračoval Řehoř.

Extraligový 
stolní tenis

Ředitel vyjmenoval například výzdobu, kvalitní ozvučení akcí či přítomnost bezpečnostní agentury. „První kontakty v tomto směru už máme za sebou a  reakce jsou zajímavé. Je v našich silách vrátit do velkého sálu čtrnáct až šestnáct maturitních plesů v každém roce," poznamenal Řehoř.

Jako zajímavost uvedl, že velký sál kulturního domu se nově stane i místem konání extraligových zápasů ve stolním tenise. Zázemí tam najde tým STEN marketing Havlíčkův Brod v čele s Petrem Korbelem.

„V našem dramaturgickém plánu nezapomínáme ani na naše nejmenší. Oslovili jsme proto Divadýlko Mrak či Adivadlo a na Mikuláše chystáme Velkou ďábelskou šou," připomněl Dušan Řehoř a v souvislosti s koncem roku poznamenal, že KD Ostrov chce do Havlíčkova Brodu vrátit i tradiční oslavu Silvestra.

Majitel objektu, podnikatel Miroslav Jinek, se už také  pustil do modernizace interiérů budovy velkého sálu. Začal opravou kanceláří. Podstatným způsobem mění i celkový vnitřní design objektu. Řadu prvků v sále, přísálí, chodbách a vestibulu sjednotil, renovoval, popřípadě nahradil zcela novými. Uskutečňuje, popřípadě chystá, i zásadní stavební kroky.

„Uvedu například rekonstrukci kotelny, střechy, opravu fasády, montáž bezpečnostních kamer, úpravu šaten pro účinkující, výměnu osvětlení, výstavbu nového sociálního zařízení a tak podobně. Zapomenout nesmím ani na venkovní úpravy hlavního vchodu, dlažby a zeleně.," řekl Deníku před časem Jinek a podotkl, že vyjmenované změny bude provádět postupně. „Některé uskutečníme ještě letos, další v nadcházejících měsících a letech. A co se týče vlastního sálu, ten zásadní modernizaci nepotřebuje. Je v dobrém stavu," konstatoval Jinek.

Společnost KD Ostrov  chce svou činnost  prezentovat nejen pod novým logem, na webových stránkách,  ale také na venkovní velkoplošné obrazovce. „Kromě propagace našich pořadů poslouží tato obrazovka, ale i druhá menší v předsálí, i k běžné komerční reklamní činnosti," sdělil  Jinek.

V říjnu bude velký sál Ostrova  opět hostit tradiční havlíčkobrodský Podzimní veletrh. „Představí se na něm více než sto padesát nakladatelů a návštěvníci se mohou těšit nejen na zajímavé knižní novinky, ale také na bohatý doprovodný program," řekla ředitelka veletrhu, Markéta Hejkalová.