A to nejen v České republice, ale také ve světě.

„Kapacita trhu není zdaleka vyčerpána. Místa pro kvalitní české pivo, ale také pro kvalitní český pivovar je stále dost," prohlásil Roman Stryk, jeden ze spolumajitelů společnosti Ross Holding. „Pivovar Chotěboř stále považujeme, a říkali jsme to hned na začátku jeho činnosti v roce 2009, za referenční vzorek, který můžeme našim zákazníkům postavit na klíč. A to s garancí technologie a samozřejmě i kvality vyráběného piva," pokračoval Stryk.

Poptávka po pivu z Chotěboře u nás neustále roste a pivo sládka Oldřicha Záruby „sbírá" jednu cenu za druhou. Nedávno si například chotěbořští pivovarníci odvezli z Litoměřic prestižní ocenění Pivovar roku 2012 a Dvanáctka roku 2012.

„Kapacita chotěbořského pivovaru bude díky investicím v letošním roce zvýšena na 25 tisíc hektolitrů piva ročně, a to z původních 10 tisíc hektolitrů," doplnila mluvčí pivovaru, Alice Kavková. Finální kapacita  by ale měla dosáhnout 30 až 40 tisíc hektolitrů piva ročně.

„Uvažujeme proto o další výrobní investici, a to přímo v České republice," řekl Stryk.

O pivovar „chotěbořského typu" projevili zájem investoři také například ve Vietnamu a Kazachstánu. O minipivovary, jeden už úspěšně provozuje nedaleký restaurant Na Ranči v nedalekém Ždírci nad Doubravou, zase zákazníci v Rusku a na Ukrajině. „Orientujeme se na trhy ve východní Evropě a v zemích bývalého Sovětského svazu," podotkl Stryk.