„Rok 2020 je poznamenán koronavirem. Odrazilo se to v počtu přihlášených výrobců i výrobků. Nejsilněji zastoupená kategorie byla ostatní, po ní následovaly alkoholické a nealkoholické nápoje,“ popsal ročník koordinátor Karel Coufal.

Soutěž podporuje malé a střední zemědělce a producenty potravin. O značku letos soutěžilo šedesát osm produktů od dvaceti dvou výrobců. Vítěz může na obalu zdarma čtyři roky užívat označení Regionální potravina. Dokazuje tím, že produkty pochází svými surovinami i výrobou z regionu. V současnosti se jí může chlubit 409 produktů a 313 výrobců. 

Kdo soutěží o ocenění Regionální potravina

Zauzená žebírka pečená na kmíně Řeznictví Stejskal s.r.o.

Pomazánkový kozí sýr Biofarma DoRa s.r.o.

Jaroměřické Tradiční pomazánkové lahůdkové Jaroměřická mlékárna, a.s.

Sakrajda Lucie Krejčová, Pikárec

Hrádecká medovina s chmelovou příchutí Markéta Krejčová, Roučkovice

Rajčata Oliver Farma Kožichovice s.r.o.

Sumeček africký – filet s kůží Zemědělské družstvo Hrotovice