Podle ředitele pivovaru, Richarda Moravce, bude na konci letošního roku u kolonky celkový výstav uveden údaj: 16 500 hektolitrů. „A to znamená meziroční navýšení o 24 procent," řekl Moravec.

Na rostoucí poptávku po chotěbořském pivu nejen u nás, ale také zahraničí, reaguje vedení pivovaru a jeho majitel, brodská společnost Ross Holding, navyšováním technologické kapacity, a to až na 25 tisíc hektolitrů ročně. Důkazem toho je zvýšení počtu kvasných kádí a ležáckých tanků, ale i dokončená výstavba nové haly na ploše 800 metrů čtverečních. Instalována do ní bude nová stáčecí linka na sudy a lahve s mnohonásobně vyšší kapacitou, než jakou disponuje pivovar dnes a další ležácké a stáčecí tanky, včetně  zařízení filtrace. „Do investic je nutné započítat i nákup  myčky lahví, kterou nám připravují v NATE Chotěboř," dodal sládek, Oldřich Záruba.

Ten se mimochodem stal „otcem" dalšího, v pořadí už sedmého druhu piva, které Pivovar Chotěboř uvedl od roku 2009 na trh. „Jde o světlý nefiltrovaný jedenáctistupňový ležák Chotěboř Plus," podotkl Záruba.

Tržby Pivovaru Chotěboř, který v současné době zaměstnává 18 lidí, se pohybují kolem 35 milionů korun ročně. Chotěbořské pivo se již prodává ve 480 restauracích po celé ČR. Zhruba pět procent celkové produkce vyváží pivovar do zahraničí, zejména pak na Slovensko.