Předchozí
1 z 6
Další

FOTO 1.FOTO 1.Zdroj: archiv Ivety Doležalové

V Oblastní charitě Jihlava jsem začala pracovat od ledna 2018. Nejprve jako „dohodářka“ a od září téhož roku již na plný úvazek. A jak jsem se k této práci dostala? Zcela náhodou. Když jsem byla s dcerkou na mateřské dovolené, sháněla jsem si nějakou brigádu, abych se dostala, jak se říká, mezi lidi. Jednoho dne jsem potkala kamarádku a při rozhovoru došlo i na téma brigáda. Svěřila se, že pracuje v Odlehčovací službě Adapta a poskytla mi spoustu informací. Zaujalo mě to, a tak jsem ji požádala o telefonní číslo.

FOTO 2.FOTO 2.Zdroj: archiv Ivety Doležalové

Zpočátku jsem měla obavy, protože jsem nikdy v tomto oboru nepracovala, ale vzala jsem to jako výzvu. Po prozkoumání webových stránek Adapty jsem cítila, že chci zavolat. Upřímně nemůžete čekat, že vás přijmou, protože nemáte zkušenosti a nikdy jste v tomto oboru nepracovala, ale tak nějak jsem věděla, že mám vzít telefon do ruky.

FOTO 3.FOTO 3.Zdroj: archiv Ivety Doležalové

A tak jsem přišla na smluvený pohovor s vedoucí služby. Domluvily jsme se, že zpočátku budu chodit na pár hodin v týdnu…prostě jako „dohodářka“. Bylo to pro mě něco nového a práce mě začala čím dál víc bavit, úplně něco jiného než práce v továrně, kde jsem pracovala před mateřskou dovolenou. I když v minulém zaměstnání jsem byla platově ohodnocena o dost víc, tak práce v Odlehčovací službě Adepta mě zcela pohltila. Cítila jsem, že má smysl, že nejenom budu potřebná uživatelům i jejich pečujícím, ale bude mít i pro mě smysl v životě!

FOTO 4.FOTO 4.Zdroj: archiv Ivety Doležalové

Jsem ráda, že dnes pracuji v Odlehčovací službě Adepta s lidmi a mezi lidmi, že se mi splnil sen o práci, která mě prostě baví…Zní to jako koníček (úsměv). Upřímně, zaměstnání pokud „baví“, tak se ho snažíte dělat profesionálně, zajímáte se o vzdělávání, snažíte se i o samostudium a tak dále. Prostě si nechodíte „oddělat“ svoji směnu.

FOTO 5.FOTO 5.Zdroj: archiv Ivety Doležalové

Mám skvělou vedoucí, která si se mnou dala práci a mnoho mě naučila. Změnila můj pohled na tento zcela jiný svět a pomohla mi získat nové zkušenosti. Díky této práci mám možnost pomáhat potřebným. Ať už s jejich aktivizací, volnočasovými aktivitami, nebo s jejich zájmovou oblastí. To znamená, že s uživateli hrajeme divadlo, tancujeme, jezdíme na výlety, malujeme, vytváříme výrobky z keramiky či z přírodních materiálů, pracujeme s počítačem a podílíme se na mnoho dalších aktivitách. Prostě každý si vybere, co ho baví a na co stačí. A na co nestačí, od toho jsem tam já, abych pomohla.

FOTO 6.FOTO 6.Zdroj: archiv Ivety Doležalové

Přála bych každému, aby měl zaměstnání, které ho baví a naplňuje. Mně se tento sen splnil (úsměv).