Psalo se, že chcete naši republiku opustit?
Ano, zvažovali jsme odjezd z Česka na Severní Kypr, ale nakonec jsme to tento rok zavrhli, protože by bylo vše moc narychlo. Původní plán byl odjezd až za rok, ale poté, co jsme se dozvěděli, že by David musel nastoupit do třídy o rok výš, tedy rovnou na druhý stupeň, chtěli jsme odjezd zvládnout už v září, aby to pro něj nebyl takový mazec. Ale bohužel jsme odjezd logisticky nezvládli, měli jsme na přesun dva měsíce, takže jsme zatím vše o rok odložili.

Proč jste zvolili právě tuto destinaci?
Partner je Turek a Severní Kypr byl dobrý kompromis mezi Tureckem, Evropou a Afrikou, kde se pohybujeme. Je to nádherné místo, bývalá britská kolonie, tedy s britským vzdělávacím systémem, o který nám šlo především, kvůli dětem a jejich vzdělání. Máme trojjazyčnou domácnost, takže jsme chtěli, aby děti studovaly v angličtině, aby se do jejich vzdělávání mohl zapojit také Volkan.

Monika Bagárová.
Monika Bagárová začíná nový život: Čeká ji stěhování a chce změnu na svém těle

Davidovi je deset, chce se mu vůbec stěhovat?
Myslím, že teď už je s tím srovnaný. Ten odklad o rok ho uklidnil, domluvili jsme se na tom, že bude mít intenzivní kurzy angličtiny. A kdyby to nedopadlo, jazyková příprava se rozhodně neztratí. Jde teď ale do puberty, takže nám doma občas houstne atmosféra (smích), čímž mě hned napadá, jak to asi bude vypadat, až se do puberty dostanou všichni tři malí špunti najednou. Budu asi hodně obouchaná matka a budu dávat rady do života jiným, což určitě ocení. (smích)

Jaká jste byla v pubertě vy? Vzpomenete si?
Vždycky říkám, že jestli budu mít jen z desetiny takové děti, jako jsem byla já, tak se oběsím. (smích) Moje máma byla svatá a vůbec nechápu, jak to dala. Rychle jsem se potřebovala dostat mezi dospělé, všechno jsem věděla nejlíp, a vzhledem k tomu, že na nás byla sama, jsem už od čtrnácti vedle školy dělala za barem, v šestnácti se stěhovala z baráku, školu navštěvovala jen občas, prošla třemi osmiletými gymnázii, bylo to divoký.

Současná podoba Moniky Absolonové.
Monika Absolonová má dole dvacet kilo a opět ji čeká vlasová proměna

Před prázdninami jste vždycky jezdila do Keni, byla jste i letos?
Ano, nedávno jsem se vrátila. Dotáčeli jsme dokument, který se kvůli covidu nakonec protáhl na dva roky. Teď jsme se vrátili z definitivního sbírání materiálu, máme vše ve střižně a jsem ve fázi hledání posledních partnerů. Věřím, že dokument bude úžasný, protože máme skvělé spolupracovníky. Navíc jsem se při předposlední cestě potkala v místě s chlapečkem, kterému diagnostikovali laicky řečeno díru v srdci, a jeho příběh mě tak moc dostal, že jsem se rozhodla mu zkusit pomoci.

Sehnala jsem peníze na operaci, která se musela kvůli jeho zdravotnímu stavu několikrát odložit, ale už to vypadá nadějně a doufám, že vše dobře dopadne. Pořídila jsem si kvůli němu i Instagram, abych jeho příběh zveřejnila.

Jak vám to s Instagramem jde?
Dost s ním bojuju, moc to neumím. (smích) Navíc tam nechci dávat věci, které všechny zajímají, takže jsem takový instagramer z úletu. (smích)