Ve volbách se proti němu dále postaví například primátor města Jihlavy, podnikatelé, ale například také známý jihlavský rebel, který se v minulosti pokoušel kandidovat například i na prezidenta České republiky.

Mezi prvními, kdo podal přihlášku do senátních voleb, byla koalice nazvaná Žijeme Vysočinou složená z TOP 09 a zelených. „Minulé pondělí jsme podali přihlášku, naším kandidátem je radní Jihlavy pro kulturu Milan Kolář," potvrdil zmocněnec koalice Michael Kubík.

Hnutí Svoboda a přímá demokracie – Tomio Okamura (SPD) přihlásilo 
do voleb jednatele společnosti Petra Paula.

Lidovci vysílají do boje 
o Senát historika Michala Stehlíka, komunisté přihlásili právničku Helenu Vrzalovou.

Za hnutí ANO kandiduje ortoped Zdeněk Faltus, který je zároveň také zastupitelem Jihlavy. A sociální demokraté se budou snažit do Senátu dostat jihlavského primátora Rudolfa Chloupka.
Mezi posledními, kteří se chtějí na příštích šest let stát senátorem za jihlavský obvod, jsou také zdánlivě neznámí lidé. Za volební stranu Moravané půjde do boje jedenašedesátiletý důchodce Zdeněk Kučírek. Ten ještě v minulém týdnu sháněl dvacet tisíc korun na kauci. Kučírek v minulosti kandidoval na prezidenta.

Posledním kandidátem je Jiří Nápravník. Ten je kandidátem volební strany s názvem Koruna Česká.

Od dnešního dne se budou veškeré přihlášky přezkoumávat. „Pokud jsou na přihláškách závady, musí obecní úřad do 10. srpna vyzvat k jejich odstranění," vysvětlil Radek Tulis, mluvčí jihlavského magistrátu, pod který administrace přihlášek spadá.