Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) zde nechalo kompletně zmodernizovat povrch silnice. Průjezd byl řízen kyvadlově semafory. „Nyní se dělají pouze dokončovací práce, které už nijak nezasáhnou do plynulého provozu na silnici," uvedla krajská ředitelka ŘSD Marie Tesařová.

V přístím roce se ředitelství silnic chystá pokračovat na dalším šestikilometrovém úseku ve směru od Stonařova do Dlouhé Brt-nice. V současné době pokračují práce ještě v úseku Hladov a Želetava.
„Zde se začalo pracovat 
až v květnu, takže práce tu potrvají déle. Předpokládáme, že do konce října bude hotovo," poznamenala Tesařová.

V tomto úseku je i nechvalně známá kasárenská křižovatka u Markvartic. Na ní jsou instalované semafory ve všech směrech. Jak na hlavní silnici, tak na vedlejších ve směru od Třebíče
a od Telče.

„O prázdninách tu stály dlouhé kolony. Především od pátku do neděle řidiči čekali na zelenou třeba
i hodinu," vypozoroval starosta Markvartic Josef Nedvěd.

Od začátku září je situa-
ce podle Nedvěda lepší, což potvrzuje také profesionální řidič Jakub Bína. „Jezdím tu poměrně pravidelně a v lé-tě bylo znát, že lidé jezdí na dovolenou, tvořily se tako-vé kolony, že jsem jel třeba až se čtvrtou vlnou. Teď už čekám maximálně jednu vlnu," dodal Bína.

Mezi Jihlavou a Želetavou nechalo ŘSD opravit více než 18 kilometrů silnice, práce za 215 milionů mají být hotové do konce října.