Do finále se dostaly děti ze Žďárska a Jihlavska. „Ve finále bude soutěžit tým z Mateřské školy Ořechov, ze Základní školy Křižanov a ze Základní školy Telč,“ informovala tisková mluvčí soutěže Barbora Vanko.

Pracovníky jihlavské zoologické zahrady a veřejnost šokoval incident, při kterém tři malí kluci zaútočili na plameňáky. Jedno zvíře útok nepřežilo.
Rodiče splatí dluh zoologické zahradě do konce roku

Tým Veverky Čiperky z Ořechova přesvědčil porotu zdravou svačinkou pro ořechovského myslivce. Chleba s pomazánkou nazdobily tak, aby vypadal jako obličej myslivce. Základní školu v Křižanově reprezentuje tým Kuchajdy. Ty z kousků ovoce, zeleniny a sýry nazdobily zdravý talíř pro křižanovského faráře. Tým Cukráni z Telče pohostil klienty z telčského Domova pro seniory, které navíc i obsluhoval. „Cukrány porota vybrala do finále, protože zaujali domácím chlebem s domácí lučinou a čočkovým salátem,“ doplnila Vanko.

Děti z tohoto týmu se učí ve speciální třídě s lehkým postižením, proto byly zařazeni do kategorie Dětských domovů.

Do soutěže se přihlásilo 571 týmů z celé republiky. Do finále postoupilo pouze pět nejlepších z čtyř kategorií. Ve finále budou připravovat studené pohoštění a svačinovou krabičku.