Po sérii soutěžních i doprovodných vystoupení a módní přehlídce rozhodla v úterý porota o tom, že se vítězkou stane čtrnáctiletá Petra Získalová z Pacova.

Ta získala také titul a šerpu Miss Sympatie, kterou si vybírali samotní diváci v sále. „Moc si této výhry vážím. Jsem šťastná. Velice děkuji všem za podporu," sdělila vítězka bezprostředně po obdržení titulu.

Druhé místo získala Lenka Ungermannová z Pacova a na třetím místě se umístila Zuzana Rokosová z Košetic. Čtvrté místo, které také zajišťuje postup do dalšího kola, obsadila Bianka Krutišová.

„S umístěním jsem nepočítala a jsem velmi šťastná. Šla jsem do soutěže kvůli zážitku, seznámila jsem se tu se spoustou příjemných holek. Postupu se trochu bojím, ale zároveň se na to ohromně těším," řekla.

Většina ocenění z Dívky roku letos tedy míří opět do Pacova. „Jsem moc spokojená s výsledky a dívkám výhru přeji. Účastníme se této soutěže již dlouhou dobu a každoročně si odtud odvážíme několik ocenění. Dívky u nás mají o soutěž opravdu velký zájem. Již letos tu s sebou máme pár adeptek, které by chtěly soutěžit příští rok," informovala Miroslava Štěpánková z klubu Základní školy v Pacově, ze kterého každoročně přijíždí mnoho účastnic soutěže.

„Jsem velmi rád, že se dívky takto úspěšně reprezentují. Zároveň oceňuji i aktivitu celého klubu, že dokáže naše žáky namotivovat a zapojuje je do řady akcí," zhodnotil ředitel pacovské základní školy Jaromír Havel.

Úspěšné dívky se utkají o postup do dalších kol 25. března v Praze, finále soutěže se uskuteční 14. května v Praze v Divadle komedie.

Monika Pelíšková