VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Festival skvělého jídla se zastaví ve vyhlášeném podniku v Horních Dubenkách

Horní Dubenky - Cheesecake z bio lososa uzeného podomácku, perlička pečená na seně z Vysočiny nebo crème brûlée s květinou Galium Odorantum. Na těchto delikatesách si nyní můžete pochutnat ve vyhlášeném podniku Bistrot de Papa v Horních Dubenkách na Jihlavsku, který se poněkolikáté zapojil do tradiční celorepublikové akce Grand Restaurant Festival. Příležitost budete mít od 15. ledna do 28. února.

11.1.2018
SDÍLEJ:

Grand Restaurant Festival bude i v Bistrot de Papa v Horních Dubenkách.Foto: archiv podniku

Tématem letošního ročníku festivalu, za kterým stojí milovník dobrého jídla Pavel Maurer, je Superfood. Na Vysočině se tentokrát odehraje na dvou místech, tím druhým je podnik Panorama ve stejnojmenném obchodním centru ve Velkém Meziříčí.

Bistrot de Papa se festivalu účastní poněkolikáté. Jak říká sama majitelka Eva Decroix, akce je příjemná jak pro ni a jejího manžela Rémiho, tak pro jejich hosty.

"Vymysleli jsme nové recepty, které vznikly speciálně pro tuto příležitost a hodí se k tématu Superfood. K festivalu se připojujeme - dá se říct - už tradičně. Vždy přemýšlíme dopředu, co bychom mohli nabídnout a co by nás v tomto směru bavilo. Akce je opravdu velmi oblíbená," vysvětlila s úsměvem Eva Decroix.

Její slova potvrzuje i zájem lidí, kteří v lednu a v únoru do vyhlášeného podniku na Jihlavsku zamíří. "Přihlášených je už nyní hodně," doplnila k tomu Decroix.

Na čem si můžete během festivalových dnů v Bistrot de Papa pochutnat? V nabídce je cheesecake z uzeného bio lososa s koprovým coulis, eukalyptem a francouzským pepřem d'Espelett, dále perlička pečená na seně z Vysočiny s restovanou zimní zeleninou a také Crème brûlée s květinou Galium Odorantum.

Jak již sám název napovídá, podnik v Horních Dubenkách je půvabným místem ve francouzském stylu, kde se zastavil čas v příjemné stanici. Vévodí jí útulný šarm a tradiční kuchyně v duchu země galského kohouta. Bistrot de Papa se už objevilo také v Gastromapě herce Lukáše Hejlíka.

Více informací naleznete na www.bistrotdepapa.cz a na www.grandrestaurantfestival.cz. (zm)

Autor: Zuzana Musilová

11.1.2018 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Videosouhrn Deníku – 18.–19. ledna 2018

Husa bez provázku a výcvik lavinových psů: prohlédněte si videa dne

Ilustrační foto

Útulky ve švech nepraskají, větší nápor se čeká až odrostou štěňata

Herci představí román A taková to byla láska

Havlíčkův Brod – V rámci oblíbeného cyklu scénického čtení LiSTOVáNí se milovníkům příběhů tentokrát představí román francouzské autorky Anny Gavaldy s názvem A taková to byla láska.

Historie ochotnického divadla v Přibyslavi

Přibyslav /SERIÁL "JAK JSME ŽILI"/ - Celých 160 let. Tak dlouhá je historie ochotnického divadla v Přibyslavi. Myšlenka založit ve městě ochotnické divadlo se zrodila v roce 1857 na prvním občanském maškarním plese.

AUTOMIX.CZ

Exoti na prodej: O těchto autech jste určitě nikdy neslyšeli. Ale můžete je mít

Přijde vám, že je aktuální vozový park na našich silnicích poněkud uniformní a nudný? Nezoufejte. Stačí si otevřít nějakou velkou celoevropskou inzerci, zadat jako značku „jiné“ a už se na vás hrne přehršel bizarních a zajímavých aut, která na silnici jen tak nepotkáte. My jsme vybrali šest z našeho pohledu nejzvláštnějších.

Mateřská škola v Přibyslavi se bude rozšiřovat

Přibyslav – Rozšířit kapacitu mateřské školy se chystá do budoucna město Přibyslav. Řešením je přístavba budovy mateřské školy v Bezručově ulici.

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT
>