„Některé světelné instalace budou interaktivní a zapojit se do nich budou moci i samotní návštěvníci. Všechny světelné show budou přístupné v pátek i v sobotu pouze ve večerních hodinách, vždy od 20 do 24 hodin,“ sdělil mluvčí společnosti BOSCH, která akci pořádá, Mojmír Kolář s tím, že vybraná stanoviště budou v provozu po celé 4 hodiny, jiné světelné instalace se budou pravidelně opakovat ve čtvrthodinových intervalech.

Poprvé se v Jihlavě objeví videomapping na budovu radnice nebo třeba Bránu Matky Boží. Na Masarykově náměstí pak vznikne obrovské laserové bludiště s plochou 200 metrů čtverečních, kterým budou návštěvníci muset projít se speciálními ochrannými brýlemi, aniž by se dotkli laserových paprsků.

Unikátní také bude zpívající fontána, kdy dolní kašnu obklopí nosná konstrukce s barevným osvětlením. Za živého zpěvu operní pěvkyně budou návštěvníci moci zhlédnout akrobatickou
show.

„Chybět nebude ani „treemapping“ (videomapping na strom), kdy se v koruně stromu návštěvníkům vyobrazí obličej jedné známé postavy, která k návštěvníkům také promluví. Jaká osobnost to bude, to si zatím necháme jako překvapení,“ doplnil Kolář. V Praze se festival Signal koná o týden později.

Jaké světelné show vás čekají?

1. Duhový koncert - interaktivní stanoviště
2. Zpívající fontána
3. Treemapping
4. Videomapping na radnici
5. Laserové bludiště - interaktivní stanoviště
6. Videomapping na Bránu Matky Boží
7. Svítící deštníky
8. Pulsující srdce

Ilustrační foto.
Sklepáci do Jihlavy přivezou Výběr z Besídek