Zamčené dveře z ulice Vrchlického bude možné obejít vchodem z parkoviště u urgentního příjmu. Z velkého parkoviště u hlavního vchodu to není daleko. „Trasu, která se bude muset k náhradnímu hlavnímu vchodu použít, označíme. Lidé budou muset až do konce října ujít o pár metrů navíc, ale věříme, že zásadnější omezení to pro ně znamenat nebude,“ upřesňuje provozně-technický náměstek Alexander Filip.

Venkovní bazén Vodního ráje v Jihlavě.
Osmnáctiletí budou mít letos vstup do Vodního ráje gratis

Hlavní vchod bude uzavřen až do konce října, chystaná rekonstrukce zabere několik měsíců. „Hlavní vchod projde kompletní rekonstrukcí, a s ním oba spojovací mosty mezi diagnostickým a interním pavilonem a také mezi interním pavilonem a příjmem B. Na všech místech se vymění okna, zateplí plášť a vymění střecha. Opravy vyjdou na téměř pětadvacet milionů korun,“ uvedla mluvčí nemocnice Monika Zachrlová.

V pavilonu je informační a kontaktní centrum, lékárna, zdravotní pomůcky v přízemí a v prvním patře obchody a ORL ambulance.

Z důvodu oprav je již od jedenáctého června uzavřena průchozí chodba mezi rentgeny a zbylými pavilony nemocnice. Interní pavilon z přelomu sedmdesátých a osmdesátých let prochází první zásadní rekonstrukcí, která vyjde na více než 372 milionů korun.

Zoo Jihlava.
V ZOO uhynul samec žirafy