Zastupitelé města se na svém úterním jednání měli novým územním plánem zabývat. Avšak náměstek jihlavského primátora Vratislav Výborný (ČSSD) tento bod ze zastupitelstva stáhl, čímž nedošlo k jeho projednávání. „Jako předkladatel tento bod z dnešního jednání stahuji, důvody jsem vám poslal mailem," řekl na začátku úterního zasedání zastupitelstva Výborný. Důvodem je podle něj především to, že je městu v souvislosti s dopracováním územního plánu vyhrožováno nezákonností a soudními spory. „Potřebuji čas na zpracování relevantních právních stanovisek," řekl Výborný.

Stažení územního plánu 
z jednání někteří zastupitelé kritizovali. „Jde o dokument, který je velice důležitý. Je evidentní, že jablkem sváru je Zborná, jde o pár lidí a já jsem velkým odpůrcem toho, aby si někdo dělal ze zastupitelů rukojmí. Na to, že je nám vyhrožováno, jsme už zvyklí a argument, že přišla petice, se mi nezdá relevantní," podotkl zastupitel Vítězslav Schrek (ODS). S ním souhlasil i jeho stranický kolega Vladimír Hink. „Pokud chceme přípravu územního plánu popostrčit, nemůžeme to řešit tak, že materiál stáhneme," řekl Hink.

Nicméně Hinkův pokus 
o zařazení projednání územního plánu zpět 
do programu zastupitelstva neprošel. „Tím, že jsme to odložili, máme čas celou záležitost prodiskutovat," poznamenal primátor Jihlavy Rudolf Chloupek (ČSSD).

Vedení jihlavské radnice tak chce k územnímu plánu uspořádat kulatý stůl, kde by se sešli Jihlavané, zastupitelé a také média.

Nový územní plán města nevyhovuje zejména místní části Zborná. Převážně starousedlíkům se nelíbí, že by se na louce měly stavět nové rodinné domy nebo budovat nový rybník.
Napjatá situace ve Zborné vyvrcholila tím, že si osadní výbor této jihlavské části 
na své poslední schůzi odhlasoval, že si nepřeje, aby měl Zbornou pod palcem náměstek jihlavského primátora Vratislav Výborný (ČSSD), který sám ve Zborné bydlí.