„Letošní ročník se uskuteční v pirátském duchu, půjde o mezigenerační plavbu na vlnách zábavy,“ slíbila krajská mluvčí Eva Neuwirthová. Karnevaly se budou konat vždy v neděli od dvou hodin odpoledne. Začíná se 18. února v Telči v Sokolovně, pak se karneval přesune do Častrova, Hodova a přes Krásnou Horu do své poslední zastávky v Polničce. Vstup je vždy zdarma a návštěvníci mohou získat slevové pasy Rodinných a Senior pasů Kraje Vysočina.

Vedení prvoligového týmu FC Vysočina Jihlava představilo 13. února na tiskové konferenci před novinky v týmu, posily a plán.
Boj o přežití v lize začíná, Jihlava kalkuluje i se sestupem

Každou akcí bude provádět tancující kapitál Milan Řezníček, v silácké exhibici se představí neporazitelný pirát Železný Zekon a nebudou chybět ani další atrakce jako tetování, malování na obličej, fotokoutek nebo dětská diskotéka. Kostým piráta pak není podmínkou pro vstup na karneval.

Očekává se hojná účast, loni na karnevalovou tour zavítalo kolem dvou tisíc návštěvníků od nejmenších dětí až po jejich prarodiče. Právě spojovat generace je jedním z cílů této již tradiční akce.