„Lidé pořád volají, ale bohužel už jim toho nemůžeme moc nabídnout. Na Novoměstsku, Bystřicku i Žďársku jsou ubytovací zařízení převážně obsazená. Nevíme ovšem o všech ubytováních v soukromí, někteří ubytovatelé nám volné kapacity nenahlásili," podotkla Martina Jordán z Informačního centra Nové Město na Moravě.

„Byli bychom rádi, kdyby se nám ještě ozvali ubytovatelé, kteří mají volná místa. Lidem teď nabízíme ubytování třeba i čtyřicet kilometrů od Vysočina Areny," dodala Martina Jordán.

Majitelům soukromých penzionů v Novém Městě na Moravě a okolí se první zájemci o ubytování v době biatlonových závodů hlásili již na začátku tohoto roku. „Obsazeno máme už od 5. ledna. Poptávka začala ale již vloni o Vánocích, to už volali první zájemci," potvrdila Ivana Rundštuková, která nabízí apartmán v Rokytně, novoměstské místní části.

Světový pohár v biatlonu patří v Česku v poslední době k nejvyhledávanějším a divácky nejoblíbenějším zimním závodům. „Očekáváme, že během tří dnů dorazí do Vysočina Areny okolo sto tisíc návštěvníků," informoval Jan Skřička z organizačního výboru Světového poháru v biatlonu.

Biatlonoví fanoušci mají ještě poslední šanci sehnat si ubytování na poslední chvíli. „Budeme nabízet poslední volná místa na webových stránkách www.vysocina-arena.cz. V odkazu SP v biatlonu 2016 lze najít i sekci pro diváky a právě tam v nejbližší době zveřejníme poslední volné ubytovací kapacity," prozradil Jan Skřička. Na stejném místě najdou návštěvníci také další užitečné informace.

Světový pohár v biatlonu se v novoměstské Vysočina Areně uskuteční těsně před vánočními svátky, ve dnech od 15. do 18. prosince. Fanoušci mají také poslední šanci zakoupit si vstup na závody. Třídenní vstupenky do areálu už jsou zcela vyprodány, k dispozici jsou již pouze poslední volné lístky na jednotlivé závody.