Výsledky se započítávají do Lyžařského a Alpského poháru Vysočiny 20162017. Jeho první ročník se uskutečnil před dvanácti lety.

„Chtěli jsme do našich řad získat novou závodnickou krev a opět založit soutěžní družstvo, což se podařilo. Za tu dobu jsme vychovali několik dobrých závodníků například sjezdařky Karolinu Bednářovou, která se stala mistryní republiky ve slalomu v sezoně 20072008, a Veroniku Čamkovou, několikanásobnou medailistku z mistrovství republiky ve všech alpských disciplínách za období od roku 2009 do roku 2011," hodnotí význam tohoto závodu Jiří Pálka z organizačního štábu.

Soutěže v populárním skiareálu se v posledních letech zúčastňuje pravidelně přes 200 závodníků rekordem je 260členné startovní pole. Závodí se v obřím slalomu všech věkových kategorií. A tak se mezi brankami objeví „myšáci", přípravka, předžáci i dospělí všichni aktéři absolvují jedno kolo. Dvoukolový závod má předepsaný pouze mladší a starší žactvo.

Závodní kancelář bude tradičně fungovat v prostoru Skibaru, pořadatelé vyhradili čas na prezentaci od 8 do 9 hodin, kdy budou vydávána startovní čísla. Poté následuje třičtvrtěhodinová prohlídka tratě a kolotoč startů se roztočí přesně v 10 hodin. Vyhlášení výsledků se uskuteční u závodní kanceláře 45 minut po ukončení obřího slalomu