„Zájemci o studium budou přijati bez přijímacích zkoušek na všechny naše tři technické obory a také na obor Cestovní ruch a Finance a řízení,“ informoval tiskový mluvčí VŠPJ Tomáš Obruba.

V letošním roce se zájemci o studium budou moct opět hlásit do tří kol přijímacího řízení na všechny obory a formy studia. „Studenti budou mít na výběr obor Cestovní ruch, Finance a řízení, Finance and management, Aplikovaná technika pro průmyslovou praxi, Aplikovaná informatika, Počítačové systémy, Porodní asistentka, Všeobecná sestra a Zdravotně sociální pracovník,“ vyjmenoval Tomáš Obruba. Přijímající zkoušky budou tedy opět pouze u oboru Porodní asistentka, Zdravotně sociální pracovník a Všeobecná sestra.

FC Vysočina Jihlava.
Vysočina na úvod přípravy jen remizovala s Hradcem Králové

Účetnictví, matematika, psychologie a například i dějiny kultury. Nejen tyto předměty mají v rozvrhu studenti Cestovního ruchu. „Škola nám dávat možnost si vybrat, zda se budeme chtít v budoucnu pohybovat spíše v oblasti ekonomické nebo cestovního ruchu. Přednáší nám učitelé s několikaletou praxí. Díky zrušení přijímacích zkoušek škola sice přijme každého, ale kolik studentů se dostane až ke státní závěrečné zkoušce, úspěšně ji dokončí a využije titul při zaměstnání, je věc druhá,“ popsala studium vysokoškolačka druhého ročníku Cestovního ruchu Eliška Rodová.

Přihlášku ke studiu je možné podat pouze online na webových stránkách školy. „Nejzazší termíny jednotlivých kol pro podání přihlášky je 6. květen, 22. červenec a 19. srpen,“ upozornil Tomáš Obruba. Studium je bezplatné. Pouze za obor vyučovaný v angličtině, Finance and management, se platí.

Pro ty, kteří si chtějí prohlédnout prostory jihlavské vysoké školy a dozvědět se něco více, budou moct využít Dne otevřených dveří, který je naplánován na čtvrtek 1. února 2018.

Ilustrační snímek.
Cena tepla v Jihlavě vzroste, lidé přesto mohou ušetřit