„Víme, že řidiči neměli komfortní parkování, protože na místě byly díry. 
To by se teď mělo změnit," poznamenal k pracím provozně technický náměstek nemocnice Alexander Filip.

Na parkovišti, na které se vjíždí z ulice U Cvičiště či 
z ulice Rantířovská za čerpací stanicí ONO, musí řidiči počítat s omezením zhruba do poloviny září. K dispozici jim však jsou dvě zbývající plochy.

dvaceti na sto padesát míst. 
Na místě bude položen frézovaný recyklát. Na parkovišti se počítá i s osvětlením a po opravě také s instalací kamerového systému," uvedla mluvčí jihlavské nemocnice Monika Zachrlová.

Všechny tři plochy parkoviště v areálu nemocnice pak pojmou celkem dvě stě čtyřicet aut. V jihlavské nemocnici je v současné době čtyři sta čtyřicet parkovacích míst v celkem třech lokalitách. Lidé mohou parkovat dále bez omezení 
na parkovišti před hlavním vchodem do nemocnice či na parkovišti u ambulantního traktu. Obě jsou přístupná z ulice Vrchlického.

Oprava parkoviště přístupného z Rantířovské ulice vyjde na šest milionů korun a uhrají ji Kraj Vysočina, který je zřizovatelem nemocnice.

Za stání na opravovaném parkovišti zaplatí řidič deset korun za každou hodinu. 
U dvou zbylých parkovišť nemocnice je půlhodina stání zdarma. Na parkovišti před hlavním vchodem zaplatí řidiči za každou další hodinu stání dvacet korun, a na parkovišti u ambulantního traktu poté 
do zbytku hodiny dvacet korun a každou další hodinu se cena parkovného navyšuje o deset korun až do maximální výše padesát korun za hodinu.

VELKÁ REKONSTRUKCE INTERNÍHO PAVILONU

Kromě parkoviště nyní 
v Nemocnici Jihlava rekonstruují i interní pavilon. 
Ten totiž pochází z přelomu sedmdesátých a osmdesátých let minulého století 
a od doby svého vzniku neprošel zásadnější rekonstrukcí. Ta se už nyní kvůli stavu budovy jevila jako nezbytná.

S pracemi se začalo začátkem toto roku, a to od nejvrchnějších pater směrem dolů. Předtím se však musela některá oddělení přemístit do jiných pavilonů. Změna se týkala například plicního oddělení. 
V celém areálu nemocnice tedy přibylo i nové značení. Další stěhování čeká nemocnici zase na podzim.

Kompletní rekonstrukce pavilonu má trvat tři roky 
a vyjde na skoro čtyři sta milionů korun.

IVANA HOLZBAUEROVÁ