Policisté budou ve zvýšeném počtu dohlížet na veřejný pořádek, bezpečnost, ochranu majetku a také na bezpečnost a plynulost v dopravě. V lokalitě amfiteátru očekávají účast tisíců lidí.

„Návštěvníci hudebního festivalu by měli myslet na ochranu svého majetku a hlídat si své peněženky a zavazadla. Není vhodné si své věci kdekoli odkládat a nechat je bez dozoru,“ apeluje na návštěvníky mluvčí policie Jana Kroutilová. Dodala, že hlídat peněženy a kabelky je nutné i v době sledování hudebních vystoupení a pohybu v davu lidí.

Postavičky, kapr s prasečím obličejem, zvířata, ale i budovy. To všechno vznikalo ze dřeva na 16. ročníku třešťského Dřevořezání během 5. a 6. července na náměstí T. G. Masaryka v Třešti.
Do Třeště se sjedou řezbáři

Často opomíjené bývá i další pravidlo, totiž nenechávat si viditelně odložené věci v zaparkovaném vozidle. Je také radno si ještě před cestou naplánovat, kde bude chtít řidič své auto parkovat. „Návštěvníkům, kteří budou v lokalitě stanovat, bychom připomněli, že není vhodné si při opuštění stanu v něm nechat odložené cenné věci,“ připomněla další ze základních pravidel Kroutilová.

Policie slibuje i časté kontroly řidičů. Bude jí zajímat, zda nejsou za volantem řidiči pod vlivem alkoholu nebo drog. A kontrolovat budou i účastníky festivalu, osoby pod osmnáct let totiž na festival smějí, ale budou si ho užívat bez alkoholu. Kromě toho by se návštěvníci festivalu měli seznámit s návštěvním řádem. Je v něm zakotveno, které předměty nesmí mít u sebe při vstupu do areálu.

Zámek Telč.
Zámek v Telči čeká nabitá sezóna