Místa určená pro zaměstnance jsou rezervovaná až v zadní části areálu, na nedávno otevřeném parkovišti.

„Chtěli jsme zjednodušit cestu pacientů do ordinací, a zrušili jsme proto rezidenční místa zaměstnanců u pavilonů a přesunuli jsme je na konec areálu do míst, odkud by byla cesta pro klienty příliš dlouhá a možná i bolestná," vysvětlila ředitelka nemocnice Eva Tomášová. Změna byla možná díky vybudování nového, velkého parkoviště v místech, kde stály nevyužívané budovy.

Toto parkoviště o kapacitě 71 míst je určeno pro automobily zaměstnanců. „Dříve pro podobné opatření nebyly podmínky, nebyl dostatek parkovacích míst v areálu, ani mimo něj," připomněl technický náměstek nemocnice František Kalina. „Změna byla možná díky finanční podpoře našeho zřizovatele Kraje Vysočina při výstavbě," dodal.

Návštěvy a klienti bez bolestí a handicapu pohybu najdou nyní bez problémů místo ke stání na ploše hned za vjezdem do areálu nemocnice. Ti, kteří mají pohyb komplikovanější a jsou limitování i bolestí, mají velkou naději najít místo hned u daného pavilonu.

Změny systému byly postupné a jsou rovněž součástí přípravných prací na plánovanou výstavbu nového pavilonu.

„Jsem ráda, že zaměstnanci trochu delší kousek docházky k pracovišti respektují, a řada z nich tento vstřícný krok vůči klientům a návštěvníkům ocenila. Patří jim za to dík," uzavírá komentář k novince ředitelka Eva Tomášová.