VYBRAT REGION
Zavřít mapu

O bohdalínské závody mají rybáři stále větší zájem

Bohdalín – U Hůrkova rybníka v Bohdalíně se během uplynulé soboty sešly desítky vášnivých rybářů. Uskutečnil se tam totiž již pátý ročník rybářských závodů.

8.7.2018
SDÍLEJ:

Rybářské závody v Bohdalíně.Foto: Deník / Denisa Šimanová

Přestože se ale již tradiční závody konaly opět v Bohdalíně, místních, kteří usedli na břeh zmíněného rybníka, moc nebylo. „Je pravda, že bohdalínských rybářů se pravidelně zúčastňuje málo. Letos navíc chyběl Filip Švec, náš matador, který před dvěma roky skončil na druhém místě,“ přemítal hlavní pořadatel akce Matěj Staněk z tamního sboru dobrovolných hasičů.

Někteří rybáři přijeli do Bohdalína dokonce až z Benešova či Vodňan. „Na závody sem jinak jezdí lidé z okolí, a to ze Žirovnice, Počátek nebo z Tábora,“ řekl Matěj Staněk.

Mezi rybáři se navíc objevila i jedna rybářka, která však do Bohdalína nepřijela v sobotu poprvé. „Dneska se mi moc nedaří, mám pouze jednoho kapříka. Vždycky se mi tady ale líbí, je tu pěkný rybník. Řekla bych, že letos jsem tu na závodech už počtvrté. Měla jsem ale štěstí, protože už bylo obsazeno, a pak mi pan šéf ještě zavolal, že se uvolnilo místo a že můžu přijet,“ řekla s úsměvem Jitka Zrnová z Benešova u Prahy.

Prozradila také, že rybaření je její celoživotní vášní. „Na závody jsem začala jezdil s přítelem, pak mě přítel opustil, tak jezdím sama. Tomuto sportu se ale věnuji už od dětství, kdy jsem jako malá chodila se svými bratry na ryby,“ pověděla Zrnová.

O letošní bohdalínské rybářské závody byl nadprůměrně velký zájem. „Takový zájem jsme tu za těch pět let ještě neměli. Dokonce jsem musel i hodně lidí odmítat,“ prozradil Staněk.
Kolem Hůrkova rybníka se tak letos s prutem v ruce rozprostřelo zhruba šedesát závodníků. „Letos jsme kapacitu trochu navýšili. Vysekali jsme zadní část rybníka a odstranili popadané stromy, které tu ležely po vichřici. Tím nám tu pro rybáře vznikla nová místa. Minulý rok tu bylo kolem padesáti rybářů,“ sdělil hlavní pořadatel závodů s tím, že kapacita rybníka pro příští rok nejspíš dosáhne až 70 míst.

Letošní závody ovládl Miloslav Žák, na druhém místě skončil Pavel Moravec a třetí příčku obsadil Lukáš Dejmek.

Tentokrát měli rybáři za úkol ulovit co největší kapry. Za každý naměřený centimetr tohoto druhu ryby totiž získali jeden bod. „Jeden rok jsme tu měli trochu problém. Přijeli rybáři, kteří se specializují na drobné ryby, kterých nachytali spoustu. Začali jsme to řešit až během závodu, a to bylo špatně. Od té doby počítáme jenom kapry. Myslím si, že je to férové a spravedlivé,“ řekl Staněk.

Autor: Denisa Šimanová

8.7.2018 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

SERVIS

Zemědělství, lesnictví a vodní hospodářství - Zemědělství, lesnictví a vodní hospodářství 23 000 Kč

Chovatelé a ošetřovatelé skotu, koz a ovcí pracovník živočišné výroby - dojič/ka, stájník. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Dělené směny, úvazek: . Mzda min. 23000 kč, mzda max. 25000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: prac. doba PO-NE 2:00 - 8:00 a 14:00 - 20:00 hodin (den práce, den volno), Osobní kontakt možný po předchozí tel. domluvě.. Pracoviště: Agromilk, družstvo vlastníků, 582 91 Světlá nad Sázavou. Informace: Bohuslav Císař, +420 724 757 695.

Výroba - Výroba Provozní zámečníci, údržbáři 25 000 Kč

Provozní zámečníci, údržbáři údržbář - elektrikář. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 25000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: - zdravotní průkaz pracovníka v potravinářství, - prac. poměr na 1 rok s možností prodloužení, Osobní kontakt možný po předchozí tel. domluvě.. Pracoviště: Potraviny vysočina s.r.o. - jatky český dvůr, Český Dvůr, č.p. 123, 580 01 Havlíčkův Brod 1. Informace: Miroslav Kyncl, +420 603 878 884.

Gastronomie - Gastronomie Kuchař/pizzař 125 Kč

Kuchaři (kromě šéfkuchařů) kuchař/ka. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Turnusové služby, úvazek: . Mzda min. 125 kč, mzda max. 140 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: - vyučení v oboru, nebo alespoň 1 rok praxe v restauračním provozu, poctivost, dochvilnost, komunikativnost, vstřícnost, zodpovědnost, znalost základů etikety, zdravotní průkaz pracovníka v potravinářství, - vhodné i pro čerstvé absolventy škol v tomto oboru, Osobní kontakt možný po předchozí tel. domluvě.. Pracoviště: David mutl - restaurace dublin bar, Nové Město, č.p. 1104, 582 91 Světlá nad Sázavou. Informace: David Mutl, +420 775 098 829.

Služby - Služby Kadeřník 90 Kč

Kadeřníci kadeřník/ce. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 90 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: - úkolová mzda dle počtu zákazníků, - vyučení v oboru podmínkou, - chuť učit se novým věcem, flexibilita, pravidelné vzdělávání, - prac. poměr na půl roku s možností prodloužení, Osobní kontakt možný po předchozí tel. domluvě.. Pracoviště: Jiří pešek - pracoviště, Horní, č.p. 10, 580 01 Havlíčkův Brod 1. Informace: Jiří Pešek, +420 605 835 303.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Galerie výtvarného umění v Havlíčkově Brodě.

V brodské galerii finišují opravy. O prázdninách se ale neotevře

Klíště

Klíště si pacient může odstranit sám, vzkazují lékaři

Nepoučitelný pražský taxikář a suverénní sedmiletá heligonkářka: videa dne

Podívejte se na krátký sestřih toho nejzajímavějšího, co zaznamenali redaktoři Deníku v pátek 20. července 2018.

Extrémní obscénnosti v Trutnově a postsovětský násilník v Brně: videa dne

Podívejte se na krátký sestřih toho nejzajímavějšího, co zaznamenali redaktoři Deníku ve čtvrtek 19. července 2018.

Žirafí samec neuhynul kvůli otravě, ale dlouhodobému stresu

Jihlava – Za smrtní osmiletého žirafího samce Manu z jihlavské zoologické zahrady stojí střevní komplikace a dlouhodobý stres. Byl totiž nejslabším členem z trojice žirafích samců. Paul a Zuberi tak zůstanou ve výběhu sami.

Lidé z Vysočiny si přivezli z dovolené červy pod kůží

Vysočina – Období dovolených s sebou přináší také větší počet úrazů a onemocnění. Lidé z Vysočiny si nejčastěji přiváží průjmová onemocnění, najdou se ale i závažnější případy.

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT