Oslava svátků jara začne v Polné zítra dílničkou pro děti, kteří si na Zelený čtvrtek v prostorách Domu dětí a mládeže Polná budou moci od 10 do 12 hodin vyrobit barevné kraslice. V 18 hodin mohou milovníci hudby zavítat na Velikonoční koncert Veiento Merrera Duo do Kunštátského sálu Městského muzea. Vstupné je dobrovolné.

Na Bílou sobotu pak hudbou a oslavami židovského svátku Pesach ožije synagoga i rabínský dům. Tam se budou péct masesy, číst hagady, tedy příběhy o vyvedení Židů z Egypta. Velikonoční dílnička potrvá od 14 hodin a v 15 hodin ji zpestří koncert Jidiš ve třech, při kterém zazní klarinet, akordeon a zpěv.

Jihlavská radnice zjišťovala názory obyvatel na centrum krajského města přímo na Masarykově náměstí.
Podněty od lidí sbírala radnice přímo na náměstí

Městské muzeum Polná bude otevřeno na Zelený čtvrtek, Velký pátek i na Bílou sobotu. Na velikonoční neděli si muzeum připravilo akci Velikonoce na hradě nejen s „koulením vajec". Příchozí se budou moci od 13 do 16 hodin zapojit do několika soutěží s vaječnou tematikou.

„V prostorách expozice Muzeum se můžete těšit na prodej perníčků na špejli, ukázku rukodělné výroby zejména s velikonoční tematikou a ochutnávku velikonočních pokrmů," pozvala zájemce ředitelka muzea Alena Vyskočilová.

IVANA HOLZBAUEROVÁ